Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NERED, A NE RED Splićani umjesto polupodzemne spremnike 'zatrpavaju' kontejnere za odvojeni otpad!

NERED, A NE RED Splićani umjesto polupodzemne spremnike 'zatrpavaju' kontejnere za odvojeni otpad!

Iz Čistoće pozivaju na suradnju

Polupodzemne spremnike postavljene u nekoliko splitskih kvartova dosta Splićana, izgleda, još nisu prihvatili. Dapače, umjesto reda, generirali su nered i zatrpavanje plastičnih kontejnera otpadom. Koje  rješenje je za ovakvo ponašanje građana, upitali smo gradsku firmu Čistoća.

Polupodzemni kontejneri, inače, od ožujka su dostupni na 15 mjesta u gradu.

- Na svakoj lokaciji nalaze se dva polupodzemna spremnika za miješani komunalni otpad čiji je kapacitet jednak kapacitetu deset kontejnera od 1100 litara te jedan polupodzemni spremnik za papir i plastiku. Ukupni kapacitet je po 2.5 kontejnera od 1100 litara za papir i plastiku. Dva mjeseca smo građanima omogućili proces prilagodbe, kontejnere za miješani otpad smo i dalje ostavili u blizini - krenuo je opširni odgovor koji potpisuje Andrija Čaljkušić, direktor Operativne službe Čistoće.

Nakon dva mjeseca, nastavio je, počeli su s uklanjanjem kontejnera od 1100 litara za miješani otpad, a paralelno s tim na Facebook stranici tvrtke i putem medija poslali upute građanima. 

'Ukoliko se Vaš spremnik više ne nalazi na dosadašnjem mjestu, prošetajte do obližnje lokacije polupodzemnih spremnika i tamo odložite otpad.

Na svakom spremniku piše što se u njega ubacuje. Ubacivanjem otpada u spremnik koji za to nije namijenjen, stvarate problem našoj tvrtki, zatim tvrtki kojoj se odvozi reciklabilni otpad na daljnju oporabu, a u cjelini i samoj zajednici.

Ne odlažite otpad pored spremnika. Nema potrebe za to. Time stvarate ružnu sliku prelijepog našeg grada.

Odvajajte otpad, potrudimo se svi zajedno povećati količinu (stopu) odvojeno prikupljenog otpada', stoji u uputama.

Iz Čistoće najavljuju kako će nastaviti s uklanjanjem kontejnera za reciklabilni otpad gdje god se nalaze polupodzemni spremnici. Sve kako bi se proces korištenja polupodzemnih uspješno završio.

- Sugrađane pozivamo na poštivanje uputa te na doprinos za čisti i lijepi Split. Polupodzemni spremnici predstavljaju efikasno i kvalitetno rješenje u unaprjeđenju sustava prikupljanja otpada te ćemo s njihovom izgradnjom nastaviti i dalje. U unaprjeđenju sustava suradnja građana je neophodna - poručio je Čaljkušić. 

Vaša reakcija na temu