Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Neslanovac, Brda i Ravne njive na nogama zbog promjene trase i smanjenog broja polazaka Prometove trice

Neslanovac, Brda i Ravne njive na nogama zbog promjene trase i smanjenog broja polazaka Prometove trice

Odradili su razgovore s Prometom i Gradom, a u ponedjeljak ih čeka još jedna s direktorom te gradske tvrtke

Predsjednici Vijeća gradskih kotareva Neslanovac, Brda i Ravne njive reagirali su zbog promjene trase kretanja autobusne linije broj 3 i smanjenog broja polazaka.

'Dosta je prebacivanja loptice s jednih na druge! Želimo znati tko i zašto donosi nerazumne odluke bez konzultacija s građanima ili čelnicima kotareva. Ignoriranje građana tri kotara, Neslanovac, Brda i Ravne njive, od strane Grada Splita i gradske tvrtke Promet se i dalje nastavlja kada je u pitanju izmjena trase autobusne linije broj 3, izmještanje autobusne stanice u Sarajevskoj ulici, te ukidanja trećine dnevnih polazaka', poručuju Ante Popović, Lucija Veštić i Ivana Runjić.

Podsjećaju kako je od 20. prosinca 2023. gradska tvrtka Promet stavila u funkciji autobusnu liniju broj 3 kao kružnu s polaznom i završnom postajom na Brniku i uvela novu liniji 3A. 

'Tako su ova tri kotara izgubila polaznu/završnu postaju i sigurnost pravovremenog dolaska na svoja radna mjesta, škole i fakultete. Nakon toga zatražili smo sastanak s gradonačelnikom Puljkom i direktorom Prometa Sapunarom koji nisu niti odgovorili na naš zahtjev. U međuvremenu smo u Prometu odradili sastanak sa zamjenikom direktora Antom Zovkom koji nas je uputio da se obratimo Gradu Splitu jer Promet izravno dobiva naloge kad su u pitanju ovakve izmjene. Kako ne bi došlo do nesporazuma obratili smo se voditelju Upravnog odjela za komunalne poslove Damiru Babiću koji je rekao da Vijeća kotara donesu Odluke s prijedlogom nove trase kretanja, te će oni dati nalog Prometu', navode dalje. 

Vijeća su, dodaju, odmah reagirala i krajem prosinca 2023. po savjetu Damira Babića i Ante Zovka donijeli Odluku, ali se još ništa nije promijenilo.

'Novi udar na građane ova tri kotara se dogodio proteklih 10ak dana kada su ukinuti polasci autobusne linije broj 9 koju su koristili naši sugrađani. Svi smo svjesni situacije kako Prometu nedostaje vozača pa tako i gradonačelnik, ali se onda postavlja pitanje zašto je Grad Split dozvolio Prometu ovakve promjene ako ne mogu zadovoljiti osnovne uvjete kako bi na kvalitetan način pružili uslugu građanima', ističu i dodaju kako su ponovno zatražili hitan sastanak s Puljkom i Ivoševićem, ali su ih ponovno uputili na direktora Sapunara. 

'U ponedjeljak ćemo odraditi sastanak s direktorom Prometa koji će dobiti priliku da objasni ovakve amaterske i neprofesionalne poteze Prometa, kao i da objasni od koga dolaze navedeni naputci, te kroje li linije navedenih kotareva oni koji se nikada nisu ni provozali navedenim trasama? Želimo znati tko i zašto donosi nerazumne odluke bez konzultacija s čelnicima kotareva, dok se pojedinim kotarevima i mjesnim odborima udovoljilo njihovim zahtjevima za novim linijama ili većem broju polazaka', kažu i zaključuju kako će biti prisiljeni na daljnje korake ako se ne nađe rješenje. 

Vaša reakcija na temu