Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HGSS NESREĆA NA MOSORU Sudionik utrke od izvora Žrnovnice do Štamparije slomio nogu

NESREĆA NA MOSORU Sudionik utrke od izvora Žrnovnice do Štamparije slomio nogu

Na intervenciju je izašla dežurna ekipa HGSS-a s liječnicom

Jedan natjecatelj utrke Štamparija ’19 – Fell running cup danas je oko 11.30 sati slomio nogu na Mosoru zbog čega su na intervenciju izašli pripadnici HGSS-a. Ovo je četvrto izdanje zahtjevne utrke od izvora rijeke Žrnovnice do Štamparije na Mosoru koju organizira Hrvatsko planinarsko društvo Mosor. 

- Ovakve utrke po planinama postaju sve masovnije, a nesreće, unatoč težini terena, ipak nisu učestale - poručuju iz HGSS-a.

Unesrećenom natjecatelju je odmah u pomoć priskočila dežurna ekipa HGSS-a s liječnicom koja mu je imobilizirala ozlijeđenu potkoljenicu. 

- Pozvana je ekipa letača spašavatelja koja je s posadom HRZ-a doletjela do Mosora. Unesrećeni je s nepristupačnog terena užetom podignut u lebdeći  helikopter i odvezen na splitski helidrom gdje je predan ekipi Hitne pomoći. U akaciji je sudjelovalo 15 spašavatelja HGSS stanice Split - navedeno je na stranicama HGSS-a.


Vaša reakcija na temu