Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ilustracija - Atlantska plovidba NESREĆA NA BRODU: Stradala tri Hrvata i Ukrajinac, dvojica ne daju znakove života

NESREĆA NA BRODU: Stradala tri Hrvata i Ukrajinac, dvojica ne daju znakove života

Zapovjednik, posada broda i kompanija čine sve kako bi čim prije uspjeli iskrcati ozlijeđene članove posade

Atlantska plovidba objavila je da je u srijedu kasno poslijepodne došlo do nesretnog slučaja na brodu AP Dubrava u južnom Atlantiku. Dvojica pomoraca ne daju znakove života, a dvojica ozlijeđenih su stabilno. 

- Jučer, 17. srpnja u kasnim poslijepodnevnim satima tijekom obavljanja radnih aktivnosti došlo je do nesretnog slučaja na brodu AP Dubrava zbog čega je brod prekinuo komercijalno putovanje i skrenuo radi hitnog pružanja medicinske pomoći prema najbližoj luci Tubarao (Brazil), od koje je u tom trenutku bio udaljen oko 150 nautičkih milja - objavila je dubrovačka brodarska tvrtka putem Zagrebačke burze.

Ozlijeđena su četiri pomorca - tri hrvatska državljana i jedan ukrajinski pomorac - te je odmah zatražena hitna medicinska pomoć od brazilskih vlasti, obalne straže i mornarice. Dvojica ozlijeđenih su stabilno, a dva člana posade ne daju znakove života unatoč kontinuiranim mjerama reanimacije od posade po uputama liječnika - navode iz Atlantske plovidbe.

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji list, preminuli pomorci su iz Metkovića i Ploča.

Zapovjednik, posada broda i kompanija čine sve kako bi čim prije uspjeli iskrcati ozlijeđene članove posade - ističu iz Atlantske plovidbe, napominjući kako se očekuje dolazak helikoptera tijekom jutarnjih sati s obzirom na to da zbog jučerašnjih vremenskih uvjeta na moru, udaljenosti broda od obale i noći helikopter nije bio u mogućnosti odmah poletjeti.

Brod će po iskrcaju ozlijeđenih i obavljanju svih procedura u luci Tubarao nastaviti komercijaIno putovanje, navodi se u priopćenju.

- Kompanija ulaže sve moguće napore koristeći sve raspoložive resurse kako bi unesrećene čim prije hospitalizirala i nakon provedenog liječenja vratila kući - zaključuje se u objavi Atlantske plovidbe, iz koje izražavaju najiskrenije suosjećanje obiteljima unesrećenih.

Vaša reakcija na temu