Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com/Ilustracija NESRETNA ŽIVOTINJA Vuk koji je jučer ranjen u glavu lutao Vrlikom, pronađen mrtav?

NESRETNA ŽIVOTINJA Vuk koji je jučer ranjen u glavu lutao Vrlikom, pronađen mrtav?

Čeka se službena potvrda je li riječ o istoj jedinki

Nakon što je u petak oko 11 sati prijepodne građanin s balkona snimio ranjenog vuka kako hoda među kućama na području Vrlike, u subotu ujutro drugi je zatekao uginulog vuka u Cviljanama, mjestu pored tog grada.

- Evo kako je završio vuk iz Vrlike. Na D1 u Cviljanama. Baš mi je žao životinje, odmah sam pozvao policiju. Mislim da ga je nešto udarilo - kratko je rekao kad ga je snimio te snimku poslao redakciji 24 sata.

Iz PU šibensko-kninske su potvrdili kako su dojavu o uginulom vuku uz cestu zaprimili u subotu oko 6.50.

Policijski službenici provode očevid, a obaviještena je i veterinarska inspekcija. Zasad nije potpuno jasno je li pronađeni vuk onaj isti od jučer koji je hodao Vrlikom.

Ivan Milan, tajnik Lovačke udruge Svilaja Vrlika s kojim se jučer razgovaralo, tvrdi da je to upravo taj vuk.

- To je sigurno taj vuk. Sinoć oko 23 sata bio sam tamo, prelazio je preko D1 nekoliko puta. Bio je dezorijentiran, vjerojatno ga je preko noći udarilo vozilo, no taj dio spada pod susjedno lovište i drugu županiju, pa vam više od toga ne mogu reći - kaže Milan.

Uginulog vuka jutros je došao vidjeti i čitatelj koji je jučer snimio jednog. On tvrdi suprotno, odnosno kako je ovo neki drugi vuk.

- To nije taj vuk. Onaj od jučer ima bjelju njušku i malo je svjetliji, a i dosta mršaviji od ovoga sad - uvjeren je čitatelj.

Više informacija o kojem se vuku radi, možda će biti jasnije nakon što policija i veterinarska inspekcije utvrde sve okolnosti.

Vaša reakcija na temu