Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić NEVJEROJATNA PRIČA IZ TROGIRA Oca i sina koji su bili u samoizolaciji 'izvozala' hitna pomoć, kažu da je takav naputak

NEVJEROJATNA PRIČA IZ TROGIRA Oca i sina koji su bili u samoizolaciji 'izvozala' hitna pomoć, kažu da je takav naputak

Pomoć liječnika su potražili zbog ozljede u masliniku

Dok se govori o važnosti poštivanja izolacije u vrijeme koronavirusa, gotovo nevjerojatan slučaj stiže iz Trogira. Dakle, čovjek u zrelijim godinama je proteklih pet dana u izolaciji sa sinom koji se netom vratio iz Austrije.

U trogirskom zaleđu su skupa i kako nam je, ispričao, porezao se škarama u masliniku. Vlastitim automobilom su stigli na Kliniku za infektologiju. Prije toga su 'izvozani'.

Krenimo redom, nakon što se porezao, obavijestili su hitnu trogirsku pomoć, upozorili na izolaciju. Sin ga je prevezao. 

- Izašla je ispred hitne liječnica, sva u zaštiti i za prvu ruku previla ruku. Potom nas je poslala u Split. Došli smo na Firule, oni su nas poslali na Križine, pa ovdje - ispričao nam je otac.

Kaže nam da ne vjeruje da su zaraženi koronavirusom, da je sin preventivno u izolaciji i da se dobro osjećaju.

- Zato ne zamjeram zapravo nikome što sami idemo, mobilni smo i osjećamo se dobro - kaže otac.

Dodao je i da je sam mogao voziti, ali eto, sin nije dao, ipak je ozlijedio ruku. Otac i sin su čekali u autu sigurno 20-ak minuta. Pokušali smo pitati voditelja Zavoda za infektologiju dr. Borisa Lukšića kako je moguće da čovjeka upućuje sustav da ide sam s obzirom na izolaciju i uz 'ostani doma' apel, ali nam je tek rekao da žuri na hitan sastanak. 

Pokušali smo nešto više doznati o ovom slučaju od Lea Luetića, ravnatelja Hitne pomoći u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Rekao nam je da je prezauzet i da nije upoznat s konkretnim slučajem.

Od ravnatelja Županijskog Doma zdravlja Marka Rađe, pak, doznajemo da su dobili naputak da ovakvi slučajevi sami organiziraju svoj prijevoz.

- Dakle, nisam upoznat s konkretnim slučajem, no državni napuci su da Hitna vozi životno ugrožene, sanitet osobe sa simptomima bolesti, a svi oni koji su izolaciji tretiraju se kao zasad zdrave osobe. Onaj koji je dovezao takvu osobu ide dalje s njim - kaže Rađa.


Vaša reakcija na temu