Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Grad Split NEZABILJEŽENO: Predloženi kandidat ostao bez Nagrade Grada Splita

NEZABILJEŽENO: Predloženi kandidat ostao bez Nagrade Grada Splita

Puljak je iznio da se neprimjereno ponašao prema djelatnicima

Presedan se dogodio tijekom rasprave o Nagradama Grada Splita na sjednici Gradskog vijeća. Pjero Baranović, nominiran za Nagradu Grada Splita, nije dobio priznanje.

- Svi predloženi su dali zasluge, trebamo ih podržati. Svima se zahvaljujem i u ime Kluba zastupnika. Čuje se da će vladajuća većina neće podržati Pjera Baranovića. Je li razlog zato što ima drukčije mišljenje od Srđana Marinića i Bojana Ivoševića? Ne bi bilo dobro, s obzirom da je kandidat prošao Komisiju za priznanja - iznio je  Šuta. 

Gradonačelnik Ivica Puljak je rekao da se inače slaže s tim, ali sada je riječ o izuzetku.

- U ovom slučaju je Baranović nedostojno postupio prema gradskim službenicima i nije dostojan nagrade. Takav način prema zaposlenicima nije primjeren, i ne mogu podržati. A što se tiče poznavanja, moj zamjenik ga ne zna - ustvrdio je Puljak.

Tražili su vijećnici pojašnjenja.

- Bio je mobiliziran za Civilnu zaštitu i bio je neugodan prema zaposlenicima. Ne može dobiti nagradu, žao mi je što je dobio priliku biti u prilici kandidiran - uzvraćeno je. 

Šuta je branio Baranovića. 

- I drugi ljudi su vrijeđali, pa išli na radionice, a i dalje obnašaju dužnosti. Prošao je Komisiju, ovo nije u redu - zaključio je.

Ivana Zelić iz redova HDZ-a je rekla da su vladajući trebali reći saznanja na sjednici Komisije, a ne dovoditi i vijećnike i čovjeka u situaciju poput ove.

- Nismo znali tu informaciju. I ja i vi smo bili na sjednici i nismo to znali - rekao joj je predsjednik Gradskog vijeća Željko Domazet.

Puljak je opet ponovio da ne može podržati čovjeka koji se nedolično izražavao prema djelatnicima. 

- Kako onda možete podržavati Milanovića? - pitao je Šuta Puljka.

Puljak je potom pitao Šutu kako može podržavati Turudića, a prijatelj je s Mamićem

- Korizma je, nemojte - dobacio je HSP-ov Ante Grubišić.

HGS-ov Igor Stanišić je rekao da ne razumije u čemu je problem.

- Ako se neprimjereno ponašao, praksa je da ide na radionicu kao zamjenik, a ne da mu se ne dodijeli nagrada, nakon što je predložen - iznio je Stanišić.

Pristupilo se glasovanju i Baranović nije dobio podršku. Dugo se još raspravljalo kako nije u redu takav stav prema predloženom, te da ga se trebalo zaštititi.

Nagradu za životno djelo je dobio Dejan Kružić, jednoglasnom podrškom vijećnika.

Dr. Bratislav Lučin je također jednoglasno podržan za Nagradu za životno djelo, Željko Baljkas i Robert Kučić.

Viceadmiralu Zdravku Kardumu posmrtno se dodijelila nagrada za životno djelo za doprinos u obrani grada Splita i Republike Hrvatske tijekom Domovinskog rata.

Osobnu nagradu su dobili Branislav Bosanac, Tomislav Nikolić i Grozdana Ribičić.

Baranović nije dobio podršku vijećnika. Za dodjelu nagrade tako je glasovalo njih 11, 10 vijećnika je bilo protiv dodjele, a četvero je bilo suzdržanih. 

Skupna nagrada Grada Splita za 2023. godinu dodijelio se Taekwondo klubu Marjan, Jedriličarskom klubu Labud Split i splitskom Sveučilištu.

Vaša reakcija na temu