NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA Utvrđen uzrok smrti osmero mladih iz Posušja

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA Utvrđen uzrok smrti osmero mladih iz Posušja

Još se čeka nalaz vještaka protupožarne zaštite i zaštite na radu

Nalaz vještačenja krvi potvrdio je kako je trovanje ugljičnim monoksidom uzrok smrti osmero mladih koji su prvog dana nove godine pronađeni mrtvi u vikendici u Tribistovu, u općini Posušje, kazao je u izjavi za Fenu tužitelj Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije Josip Aničić, piše Vecernji.ba.

- Kod svih osmero nastradalih vještačenjem je utvrđena smrtonosna koncentracija ugljičnog monoksida u krvi - kazao je Aničić.

Tužiteljstvo ZŽH-a još čeka nalaz vještaka protupožarne zaštite i zaštite na radu, koji je bio na mjestu događa i koji će utvrditi način na koji je došlo do ulaska smrtonosnog plina u prostoriju gdje su mladi boravili.

- Vještak je uzeo sve potrebne mjere i agregata i kuće, zapisnik očevida i fotodokumentaciju, te će na temelju svega toga obaviti vještačenje te utvrditi je li ugljični monoksid, s obzirom na raspored u kući i gdje je bio taj agregat, mogao doći u prostoriju gdje su boravili nastradali - kazao je Aničić.

Agregat se nalazio u ostavi na kojoj je bio mali prozor koji je bio otvoren 'na kip', jer je kroz njega bio provučen kabel preko kojeg je u prostoriju gdje su bili mladi provedena struja.

Podsjetimo, svih osmero mladih: Žana Pavković, Marija Pavković i Stipe Pavković, Ivan Miličević, Mia Soldo, Stipe Romić, Mirela Rezo i Stjepan Jukić, rođeni su 2001. godine. Preminule četiri djevojke i četiri mladića pronašle su osobe iz susjedne vikendice koje su s njima slavile Novu godinu, ali su otišli na spavanje u drugu kuću.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(85786, "");
Pregledaj komentare