Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NEZGODA U FUN PARKU 'Zaustavljanje sprava nije slučaj samo kod nas, u Gardalandu tjedno imaju 30 intervencija'

NEZGODA U FUN PARKU 'Zaustavljanje sprava nije slučaj samo kod nas, u Gardalandu tjedno imaju 30 intervencija'

Direktor Stipe Tabak se ispričao svim posjetiteljima i naglasio kako njihova sigurnost ni u jednom trenutku nije bila ugrožena

U Fun parku u Biogradu se u četvrtak nešto iza 20 sati zaglavio vrtuljak Sky Flyer. Akcija spašavanja trajala je sat i pol vremena, a vatrogasci su s vrtuljka spustili 15 ljudi, a danas se o događaju oglasio i direktor Stipe Tabak koji je se ispričao na svim neugodnostima za posjetitelje i napomenu kako je osoblje parka odradilo sve prema protokolu zabavnih parkova. 

- Zaustavljanje pojedinih sprava nije samo slučaj u našem parku. I u ostalim svjetski poznatim zabavnim parkovima takve se stvari često događaju. Primjerice, u Gardalandu na tjednoj bazi ima preko 30 sličnih intervencija. A da ne pričamo koliko smo puta doživjeli da na skijalištima ostanemo na žičari čekati vatrogasce na -10 C. Unatoč tome, u 3 godine djelovanja, ovo nam je tek druga nezgoda i vatrogasna intervencija takve vrste kojoj smo pristupili na isti način kao i kod nezgode koja se dogodila tek nekoliko dana nakon otvaranja parka 2017., a koja je također završila uspješno - poručio je Tabak. 

Uslijed raznoraznih nepredvidivih situacija, dodao je, pojedine atrakcije mogu stati, no čak i ako se dogodi kvar sprave, one su dodatno osigurane time da pri bilo kakvom nepravilnom radu staju. 

- Svi posjetitelji koji su slučajno zapeli prema svim su protokolima skinuti s atrakcije bez ikakvih stresnih situacija. Malo se čekalo jer vatrogasci nisu imali dovoljno dugačke ljestve i ovim putem im se zahvaljujemo na pomoći. Sve atrakcije u parku su proizvedene u skladu s najvišim europskim i svjetskim standardima sigurnosti u zabavnoj industriji te udovoljavaju najvišoj sigurnosnoj normi EN 13814, što podrazumijeva najviši stupanj sigurnosti za korisnike. Svaka od atrakcija, sukladno konstrukcijskoj izvedbi, sadrži evakuacijski protokol u slučaju mehaničkog kvara. Radi specifičnosti izrade atrakcije na kojoj se desio zastoj evakuaciji se mora pristupiti tako da se korisnike treba na najsigurniji način spustiti sa svojih sjedala, a što je u ovom slučaju profesionalno i maksimalno sigurno odradilo osoblje JVP Biograd na Moru - istaknuo je Tabak. 

Naglasio je kako se sve atrakcije u parku prema protokolu proizvođača servisiraju i održavaju na dnevnoj bazi te je zajamčena maksimalna sigurnost u svakom trenutku. 

- Nažalost, ovdje se radi o mehaničkom kvaru na koji nismo mogli utjecati, ali sigurnost korisnika nije bila ugrožena ni u jednom trenutku. Naš menadžment posebnu pažnju pridaje sigurnosti svih pojedinaca jer želimo da vaš provod u našem zabavnom parku bude nezaboravno pozitivno iskustvo. - zaključio je. 

Nakon uspješnog spuštanja s atrakcije posjetitelji su se i slikali s vatrogascima.

Vaša reakcija na temu