Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NI SLOVA OBJAŠNJENJA Državno odvjetništvo odbacilo prijavu za uništavanje kamenih ploča u Bosanskoj

NI SLOVA OBJAŠNJENJA Državno odvjetništvo odbacilo prijavu za uništavanje kamenih ploča u Bosanskoj

'Izgleda da svatko može doći u centar i uništiti Dioklecijanovu palaču', kaže odvjetnik Denis Kulušić

Općinsko državno odvjetništvo odbacilo je kaznenu prijavu Udruge stanovnika povijesne jezgre grada Splita Get koju je odvjetnik Denis Kulušić podnio zbog devastacije kamenih ploča u Bosanskoj ulici. Kulušić je dobio dopis u kojem ga obavještavaju da je donijeto rješenje o odbačaju prijave. Nema ni slova zašto je prijava odbačena. 

Zamjena ploča koje su se micale zbog postavljanja novih kabela HEP-a zgrozila je Splićane jer su radovi obavljeni krajnje neprofesionalno. Ploče su vađene pikamerom, oštećene su uglavnom sve, a onda su zamijenjene u istom stilu. Slučaj je prijavljen komunalnom redaru čim su radovi započeli, no to očito nije bilo dovoljno da se izbjegne uništenje starih ploča. 

'Suprotno mišljenju i stavu Državnog odvjetništva smatram da postoji osnovana sumnja da je počinjeno prijavljeno djelo te mi zaista nije jasno zašto je prijava odbačena. Naime, nakon ovakvog stava Državnog odvjetništva, može se zaključiti da bilo tko može doći u centar Splita i uništiti Dioklecijanovu palaču koja predstavlja kulturno dobro svjetskog značaja i proći bez posljedica. Na kraju se valja zapitati tko je odgovoran i hoće li itko odgovarati za uništenje naše Bosanske ulice', komentirao je odvjetnik Kulušić. 

Vaša reakcija na temu