Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NIČEG SE NE SJEĆA Drogiran zatukao djeda i napao brata, dobio 14 godina zatvora

NIČEG SE NE SJEĆA Drogiran zatukao djeda i napao brata, dobio 14 godina zatvora

Određeno mu je psihijatrijsko liječenje

Mario Mamut osuđen je na splitskom Županijskom sudu na jedinstvenu kaznu od 14 godina zatvora za pet kaznenih djela. Najviše, 13 godina zatvora dobio je za ubojstvo 79-godišnjeg djeda kojeg je zatukao u njegovoj kući u mjestu Blizna. 

Starac je još bio živ kada su ga pronašli, no umro je poslije u bolnici od posljedica ozljeda. Osuđen je i za dvije prijetnje – ocu i bratu, ozljeđivanje brata te uništenje i oštećenje tuđe stvari. Sve se dogodilo u manje od 24 sata u studenom prošle godine. 

Nakon što je zatukao djeda, usred noći provalio je u bratovu kuću i napao ga dok je spavao. Dan prije ocu je prijetio nožem uvjeren da ga je cinkao policiji. Na suđenju je kazao da se ničega ne sjeća. Produžen mu je istražni zatvor te određeno psihijatrijsko liječenje. 

Okrivljeni je u doba počinjenja svojih nedjela bio bitno smanjeno ubrojiv. Najprije je rekao da je zapalio joint, no poslije se ispostavilo da je uzimao i speed i tablete za smirenje. 

Kada je uhićen, istraga je otvorena za pokušaj teškog ubojstva djeda jer zbog godina spada u posebno ranjivu skupinu. No, na suđenju se utvrdilo da je djed bio vitalan i u dobroj kondiciji pa je osuđen za ubojstvo.

Vaša reakcija na temu