NIJE BIO NEUBROJIV: Objavljeni rezultati istrage protiv oca koji je bacio djecu

NIJE BIO NEUBROJIV: Objavljeni rezultati istrage protiv oca koji je bacio djecu

Završena istraga

Otac koji je svoje četvero djece bacio s balkona kuće na Pagu nije bio neubrojiv. Zaključilo je to Državno odvjetništvo koje je završilo istragu protiv oca s Paga, kojeg čeka optužnica za četverostruki pokušaj teškog ubojstva vlastite djece, javlja N1 .

- Istraga je zaključena i sada za nekoliko dana će uslijediti optužnica koja će biti podnesena Županijskom sudu u Zadru - kazao je Duško Berović, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru.

- Konzilij liječnika, dakle kombiniranog vještačenja, psihologijskog-psihijatrijskog vještačenja, ustanovio je da ovaj počinitelj, dakle okrivljenik, u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv - kaže Berović.

On se i dalje se nalazi u zatvorskoj bolnici. Zbog zdravstvenih problema uskoro bi trebao biti podvrgnut i operativnom zahvatu. Tijekom cijelog trajanja postupka branio se šutnjom pa treba vidjeti hoće li s tom praksom nastaviti i na sudu. Istražni zatvor istječe mu za 12 dana.

- Ako bude podignuta optužnica u tom slučaju državni odvjetnik ima pravo predlagati produljenje istražnog zatvora i o tome će odlučivati optužno vijeće Županijskog suda u Zadru po zaprimanju optužnice - objasnio je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Visković je pojasnio i kolike su kazne za četverostruki pokušaj ubojstva.

- Tu su propisane kazne zatvora do 40 godina zatvora, s tim što se u posebnim situacijama kad imamo stjecaj više tih kaznenih djela može izreći i kazna zatvora do 50 godina - rekao je za N1 glasnogovornik Županijskog suda u Zadru.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14