NIJE MOGAO PODNIJETI DA NIJE OTAC DJETETA Branimir Ćaleta optužen za teško ubojstvo trudne djevojke u Ukrajini

NIJE MOGAO PODNIJETI DA NIJE OTAC DJETETA Branimir Ćaleta optužen za teško ubojstvo trudne djevojke u Ukrajini

Konobaru iz Primoštena prijeti 40 godina zatvora za okrutno, podmuklo ubojstvo počinjeno iz niskih strasti

Branimir Ćaleta optužen je za teško ubojstvo Ukrajinke Ane Kitaeve. Tijelo nesretne djevojke u osmom mjesecu trudnoće u sobi hostela u gradu Dnipro pronašli su njezini roditelji. Bilo je umotano u plahtu, skriveno ispod kreveta. Roditelji su je došli potražiti u hostel nakon što se nije vratila kući. Znali su da se trebala naći u tom hostelu s Ćaletom. Trebali su raspraviti njezinu trudnoću. U drugom je stanju ostala s drugim mladićem, što je Ćaleti posebno teško palo. Došao je u Ukrajinu kako bi vidjeli što dalje. Upoznali su 2012. dok je ljetovala u Hrvatskoj, u hotelu u kojem je radio kao konobar. Kraj iduće godine nije dočekala. 

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu postupak protiv Ćalete preuzelo je ovog ljeta. Ćaleta je uhićen u hotelu u kojem je radio te pritvoren. U Hrvatskoj je ispitan početkom 2014. godine, par mjeseci nakon što je sobi hostela u Dnipru mrtva pronađena Kitaeva. Tada, a i poslije branio se šutnjom. 

Državno odvjetništvo tereti ga za teško ubojstvo počinjeno okrutno, podmuklo i iz niskih strasti prema posebno ranjivoj skupini. Kitaeva je dugo umirala i u velikim bolovima. U optužnici se navodi da ju je Ćaleta 15. rujna 2013. između 14.15 i 20 sati u sobi hostela najmanje petnaest puta snažno udario po glavi nanijevši joj osobito teške tjelesne ozljede opasne po život. 

Četiri puta ju je udario u lice, pretpostavlja se šakom na kojoj je bio i pečatnjak, a onda zatukao udarcima tupo tvrdog metalnog predmetima po glavi, najvjerojatnije čekićem. Zamotao ju je u plahtu i skrio ispod kreveta u sobi. Hotel je napustio s vrećicom, pazio je da u dizalu ne bude nikoga. Njezinu i svoju krvavu odjeću te mobitel odbacio je u blizini hotela. 

Premda se po Ukrajini inače vozio željeznicom, Ćaleta je državu napustio auto stopom. S nekim Mađaricama prešao je državnu granicu i vratio se u Hrvatsku. Snimke video nadzora otkrivaju da je iz hostela otišao iza 20 sati. Tijelo Ane Kitaeve pronašli su njezini roditelji idućeg dana oko podneva. U sobu su došli s čistačicom koja je kucala oko 10 sati tog dana da vidi je li treba pospremiti sobu. Nitko joj nije odgovorio. Provirila je u sobu, sve je djelovalo uredno. Nisu se vidjeli tragovi sukoba. Krvave plahte bile su skrivene u spuštenom stropu. 

Optužnicom je predloženo da se Ćaleti produlji pritvor zbog opasnosti od bijega i slovačkog državljanstva te osobito teških okolnosti kaznenog djela. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51013, "");
Pregledaj komentare