Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Nijemac krivotvorio račune o plaćenoj robi i sebi priskrbio 14 tisuća kuna vrijednu opremu

Nijemac krivotvorio račune o plaćenoj robi i sebi priskrbio 14 tisuća kuna vrijednu opremu

Sumnjiči ga se za računalnu prijevaru

U kriminalističko obavještajnom odjelu Službe kriminalističke policije PU šibensko-kninske je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim njemačkim državljaninom osumnjičenim za računalnu prijevaru na štetu 30-godišnjaka i 35-godišnjakinje. 

Utvrđeno je da je osumnjičeni u vremenu od 9. do 23. listopada 2019. godine, u namjeri da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, oštećenima za plaćanje dostavljenih fotoaparata – kamera, putem elektronske pošte uputio lažno izrađene poruke s logom 'bmce bank' o izvršenoj novčanoj transakciji na račune oštećenih u iznosu od 1.000 eura i 835 britanskih funti, iako ta sredstva nisu uplaćena, dok je naručene fotoaparate-kamere, zadržao za sebe. 

Na opisani način osumnjičeni je 30-godišnjaka oštetio za najmanje 7.500 kuna, a 35-godišnjakinju za  najmanje 6.500 kuna, dok je za sebe protupravno pribavio iznos od ukupno 14.000 kuna. 

Osumnjičeni je kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku. 

Vaša reakcija na temu