Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixnio Nijemac se koronavirusom zarazio nakon poslovnog sastanka s Kineskinjom

Nijemac se koronavirusom zarazio nakon poslovnog sastanka s Kineskinjom

Do sada je umrlo 107 ljudi

Prvi muškarac koji se zarazio koronavirusom u Njemačkoj je 33-godišnjak koji radi u Starnbergu, južno od Münchena. Nije bio u Kini, ali je prošloga tjedna bio na sastanku s kineskim državljaninom za kojeg se kasnije saznalo da je obolio od koronavirusa, izjavio je danas liječnik Andreas Zapf, voditelj bavarskog Državnog ureda za zdravlje.

Zapf je na konferenciji za novinare rekao da je pacijent prošloga tjedna prisustvovao poslovnom sastanku u Starnbergu koji je vodila Kineskinja porijeklom iz Šangaja, a koju su nekoliko dana prije spomenutog sastanka posjetili njeni roditelji. Kineskinja se nakon sastanka vratila u Kinu. Nakon što se vratila u Peking, počela se loše osjećati i testirala se na koronavirus. Kada je vidjela da je pozitivna na taj soj virusa, obavijestila je svoj ured u Njemačkoj, piše CNN.

Smrtonosni virus prvi je put otkriven prije dva mjeseca u gradu Wuhanu u provinciji Hubei i od tada je u kontinentalnoj Kini zarazio najmanje 4000 ljudi, a umrlo je njih 107.

Vaša reakcija na temu