Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr.com NIKAKO DO RAMPE Majka 16-godišnjaka iz Komiže na izmaku je snaga jer sina s posebnim potrebama mora na rukama unositi u školu

NIKAKO DO RAMPE Majka 16-godišnjaka iz Komiže na izmaku je snaga jer sina s posebnim potrebama mora na rukama unositi u školu

Iz Grada poručuju da rade na projektu

Margita Darlić, majka 16-godišnjeg djeteta u invalidskim kolicima koje ima poteškoće u razvoju, ne može svog školarca dovesti u školsku zgradu u Komiži jer nema pristupne rampe. Očajna majka koja na rukama unosi svoje dijete u školu više puta je poslala dopise na sve adrese, ali bez uspjeha. Poslala je i otvoreno pismo svima na čelu Komiže, počevši od gradonačelnice Tonke Ivčević i vijećnika do vodstva škole.

- Svima onima koji jednim potpisom bešćutno najpotrebitijim otežaju ionako težak život - obrazložila je majka na rubu snaga.

Kako je rekla, ne može vjerovati da svi koje je navela, svi  koje i ponaosob jako dobro poznaje, nemaju sluha za postavljanje rampe u školskoj ulici. 

- Istoj onoj ulici u kojoj je većina nas provodila najljepše trenutke svog djetinjstva, one školske bezbrižne. E vidite sad, ti bezbrižni trenutci za moga sinu Marina i mene su sve samo ne bezbrižni. Mnogi koji nas ne poznaju zapitat će se zašto je to tako? E, to vam je zato što je moj sin dijete s poteškoćama u razvoju, zato što je osuđen na invalidska kolica i zato što mu je prilaz školskoj zgradi postao nepremostiva prepreka. Naime, ja sam samohrana majka, samim tim nemam nikoga tko bi mi pomogao u brizi oko sina, Marino je porastao i jednostavno mi je pretežak da ga  sama nosim u školu - iznijela je ogorčena majka.

Ističe kako predstavnici prekrasne Komiže nemaju sluha, sredstava, želje, volje, a ponajprije ljudskosti da iz gomile rashoda, sredstava koje svakodnevno troše, izdvoje po malo od svega navedenoga te naprave rampu po kojoj bi djeca s invaliditetom mogla pristupiti školskoj zgradi.

- Nebrojeno puta sam kontaktirala direktoricu škole, predstavnike grada, ali uvijek dobijem isti odgovor prebacivanje odgovornosti s grada na školu i obrnuto. Također sam poslala dopis na koji mi nitko nije odgovorio. Ne mogu vjerovati da ti ljudi koji uvelike odlučuju o našim sudbinama, imaju novca za sve samo ne za pristupnu rampu - napisala je.

Ogorčena je i reakcijom vijećnika jer nije odgovorio na pitanje postavljeno na sjednici oko rampe, pazite sad, jer to nije pitanje komunalnog reda.

- Je li vas barem malo sram kad prođete pokraj nas po našoj novoj lipoj rivi od 1,1 milijun kuna dok surfate na besplatnom internetu od 15.000 eura? Vjerujem da nije jer vi ste jedni obični bešćutni birokrati koji isprede djeteta u invalidskim kolicima stavljate besplatni WI FI. Gospođe ,gospodo,sugrađanke i sugrađani sramite se svaki put kad nas sretnete - poručila je majka za kraj.

Gradonačelnica je odgovorila da imaju razumijevanja za djecu s poteškoćama i za majku.

- Osigurali smo u suradnji sa Županijom i sredstva za asistenta. Rampu ćemo postaviti čim prije, ne mogu reći točan rok, ali radimo na projektu - odgovorila nam je Ivčević.

Vaša reakcija na temu