Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Nikola Grabovac: Molimo župana da sa svojih 98 savjetnika ne pomaže više Imotskoj krajini

Nikola Grabovac: Molimo župana da sa svojih 98 savjetnika ne pomaže više Imotskoj krajini

'Cijela Imotska krajina gospodarski je devastirana, a demografski slom je evidentan u svakoj općini i u gradu Imotskom'

Nikola Grabovac, predsjednik Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije, moli župana Blaženka Bobana, da sa svojih 98 savjetnika, kako kaže, ne pomaže više Imotskoj krajini, jer ako nastavi, Imoćana će u potpunosti nestati.

'Imotska krajina je slijepo crijevo Dalmacije i Splitsko-dalmatinske županije, a župan nas pred izbore posjećuje s dijelom svojih 98 savjetnika i priča nam bajke o razvoju i ulaganju u mlade ljude Imotske krajine.

Prema podatcima DZS-a Imotska krajina je 2001. godine imala 33.253 stanovnika, 2011. je imala 29.739 stanovnika, a na kraju 2019. ima 25.936, što je gotovo 7.500 stanovnika manje. Svaki četvrti čovjek otišao je iz Imotske krajine! Cijela Imotska krajina gospodarski je devastirana, a demografski slom je evidentan u svakoj općini i u gradu Imotskom. Još je podataka koji svjedoče toj demografskoj katastrofi: unazad 20 godina na području Imotske krajine zatvoreno je više od 20 područnih škola, a ukupni broj upisane djece u osnovnu školu u Imotskom ove jeseni bit će manji od 1.000.

Navedeni podatci svjedoče o sustavnoj nebrizi i zanemarivanju cijele Imotske krajine čije glasove prose Blaženko Boban i aktualni HDZ-ovi načelnici i gradonačelnik. Molimo župana da sa svojih 98 savjetnika ne pomaže više Imotskoj krajini, jer ako nastavi, Imoćana će u potpunosti nestati', napisao je Grabovac na Facebooku.

Vaša reakcija na temu