Ninčević: Iza Solina je uspješna godina, a ambiciozne ciljeve smo postavili i za 2019.

Ninčević: Iza Solina je uspješna godina, a ambiciozne ciljeve smo postavili i za 2019.

Gradonačelnik je donaciju tvrtke AD Plastik od dvadesetak računala predao institucijama, ustanovama i udrugama koje djeluju na području grada

Iza Grada Solina i nas kao gradske uprave je uspješna godina, a to potvrđuje i donošenje novog proračuna kao i izvršenje za koje vjerujem da ćemo završiti u plusu, kazao je solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević na tradicionalnom božićnom druženju s novinarima.

Dosta je projekata realizirano u godini na izmaku, a dosta koji su pripremljeni, dodaje Ninčević, bit će realizirani u idućoj godini.

- Možda nisam zadovoljan dinamikom realizacije pojedinih projekata i programa i na tome moramo raditi, ali postavili smo dosta ambiciozan proračun za 2019. godinu s dosta projekata i programa važnih za život naših sugrađana, kao što su: izgradnja velikog vrtićkog centra Priko vode, izgradnja drugog vrtićkog centra u Rupotini, početak izgradnje i uređenja 'Jadro izvor života', uređenje ljetne pozornice Gradina, pripreme za početak gradnje trga... Sve su to iznimno važni i financijski vrijedni projekti za Solin i vjerujem da ćemo većinu projekata i realizirati - kaže Ninčević.


Posebno je ponosan na činjenicu da Solin šestu godinu bilježi rekordan prirodni prirast dok podaci govore kako Hrvatska i Dalmacija izumiru. 

- Ako nema života i mladih, uzalud svi programi i projekt koje bi mi u Solinu ili bilo gdje drugdje realizirali - smatra solinski gradonačelnik.

Kao dobar primjer suradnje Grada i poduzetnika naveo je današnju donaciju solinske tvrtke AD Plastik. Naime, oni su donirali dvadesetak računala koje je Grad dalje proslijedio institucijama, ustanovama i udrugama koje djeluju na području grada. 

- Društveno odgovorno poslovanje je važna sastavnica svakog gospodarskog subjekta. Zapošljavamo veliki broj ljudi iz Solina, sjedište kompanije je u Solinu, u skladu s mogućnostima uvijek nastojimo pomoći, a vjerujem da će ova donacija biti korisna i da će pomoći djeci - kazao je tom prilikom Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastika.


Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare