Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Niševiću 10 godina zatvora za dvostruki pokušaj ubojstva: Žene udarao bocom i kamenom po glavi

Niševiću 10 godina zatvora za dvostruki pokušaj ubojstva: Žene udarao bocom i kamenom po glavi

Opozvane su mu i ranije uvjetne kazne za krađe

Aleksandar Nišević zvani Aleksa, 29-godišnjak iz Gline osuđen je na Županijskom sudu u Splitu na 10 godina zatvora zbog dvostrukog pokušaja ubojstva, a opozvane su mu i dvije ranije presude za krađe pa ga je sutkinja Višnja Strinić osudila na jedinstvenu kaznu zatvora od 11 i pol godina. Nije došao na objavu presude, a pritvor mu je produljen automatizmom s obzirom da je dobio kaznu strožu od pet godina zatvora. 

Nišević je u svoj mahniti pohod krenuo 17. srpnja prošle godine u rano jutro. Najprije je oko 7.10 napao N. M. na terasi kafića Firule. Zatražio je času vode, a onda napao. Dok je žena bila okrenuta leđima, punim zamahom udario ju je staklenom bocom po tjemenu. Pala je leđima na stepenice, a on ju je uhvatio za vrat i kosu. Udarao je njezinom glavom o stepenice i zid, tukao ju je i šakama po glavi i tijelu. Iako se opirala i odgurivala ga, nije odustajao, već ju je nastavio udarati dok nije naišla slučajna prolaznica. N. M. je zadobila tešku tjelesnu ozljedu. Smrtna posljedica je slučajno izostala, navodi se u presudi. 

Drugi napad uslijedio je oko 8.50 u Šimićevoj na Blatinama ispred zgrade na kućnom broju 27. Nakon što ju je pratio, K. U. napao je kamenom dimenzija 11 sa 7,5 sa 3,5 centimetra. Punim zamahom udario ju je u zatiljak, uhvatio ju je za ruku i kosu, oborio na pod, vukao je i udarao šakama po glavi i tijelu. Njenom glavom udarao je o zid i staklo ulaznih vrata zgrade koje se uslijed udaraca razbila. Žena se branila i odgurivala ga od sebe, ali on nije odustajao sve dok nisu počeli vikati stanari okolnih zgrada. Napadnuta je zadobila brojne ozljede, a smrtna posljedica je slučajno izostala. 

Za svaki pokušaj ubojstva Nišević je dobio po pet godina zatvora, a opozvane su mu i pravomoćne uvjetne presude sudova u Sisku i Zagrebu kojima je osuđen na uvjetne kazne od 10 mjeseci i godinu dana zbog teške krađe, odnosno, krađe pa je osuđen na jedinstvenu kaznu od 11 i pol godina zatvora. Izrečena mu je i sigurnosna mjera obveznog liječenja ovisnosti o psihoaktivnim drogama i alkoholu. Žrtve su upućene da imovinsko-pravni zahtjev postave u parnici. 

Nišević će morati platiti i 80.820 kuna sudskih troškova, od čega 77.820 kuna predstavlja troškove vještačenja. 

Nišević je u istrazi prvo negirao nedjela, iako su ga snimile kamere video nadzora. Na raspravi je kazao da je bio pod utjecajem alkohola i opijata i da se ne sjeća što se dogodilo. Poznavajući sebe, nikada to ne bih napravio, rekao je na suđenju. Nije htio odgovarati na pitanja sutkinje i tužiteljice.

Vaša reakcija na temu