Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NIŠTA OD DOGOVORA Nakon sastanka ministra Malenice i sindikata nastavlja se štrajk službenika u pravosuđu

NIŠTA OD DOGOVORA Nakon sastanka ministra Malenice i sindikata nastavlja se štrajk službenika u pravosuđu

Ponuđeno ih nije zadovoljilo

Nema ništa od prekida štrajka službenika i službenica zaposlenih na sudovima i državnim odvjetništvima. Predstavnici sindikata danas su pokušali naći nekakvo rješenje na sastanku s ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenicom, no nije ih zadovoljilo ponuđeno pa se štrajk nastavlja. 

Kako smo već izvijestili, štrajka se od početka prošlog tjedna i sudovi se nalaze u svojevrsnoj paralizi. Rasprave su otkazane, rade se samo žurni slučajevi, poput pritvora i predmeta kojima prijeti zastara. Nejasno je kako vladajući misle ovako nastaviti dalje, jasno je da će samo konkretna financijska injekcija, odnosno, konkretnije povećanje plaća vratiti službenike na posao. 

Okidač za štrajk službenika i službenica je bilo dogovoreno povećanje plaće sucima. Razlika je i prije bila više nego drastična, a sada je još veća. Službenici za vrijeme štrajka dolaze na posao, ali ne rade. Mi smo ih danas snimili pred splitskom Palačom pravde. Teško je i njima i svi se nadaju da će prevladati razum i da će Vlada pronaći dodatne rezerve za povećanje njihovih plaća.

Vaša reakcija na temu