Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović NIŠTA OD NOVOG SUĐENJA SPLITSKOJ ZLOČINAČKOJ Majstoroviću pozlilo, sudac pozvao Hitnu pomoć

NIŠTA OD NOVOG SUĐENJA SPLITSKOJ ZLOČINAČKOJ Majstoroviću pozlilo, sudac pozvao Hitnu pomoć

Dobili su 39 godina zatvora, no presuda je ukinuta

Opet su se u velikoj dvorani splitskog Županijskog suda okupili optuženici u slučaju protiv zločinačke organizacije Deana Majstorovića, no od suđenja nije bilo ništa jer je pozlilo prvookrivljenom. 

Majstorović se odmah na početku požalio kako nije sposoban pratiti raspravu. 

'Satralo me jučer. Bila je i Hitna u zatvoru. Povraća sam i sinoć i jutros. Nisam spavao tri sata. Još su mi jučer dali taj koktel', požalio se Majstorović.

Tvrdi da ne želi odugovlačiti suđenje i da mu je u cilju da što prije završi. Prvi put je osuđen na 11 godina zatvora. 

Sudac Dinko Mešin nije htio ništa riskirati pa je pozvao Hitnu pomoć. Nakon što je Majstorović pregledan, dana mu je nekakva terapija, ali mu se opće stanje nije poboljšalo. Rekao je da i dalje nije sposoban pratiti raspravu pa je suđenje odgođeno. 

Na koncu prvog suđenja sedmorica su osuđena na ukupno 39 godina zatvora za pripremu likvidacije, paljenje dva objekta u cilju zastrašivanja te planiranja šverca droge na veliko preko luke Antwerpen, no Visoki kazneni sud ukinuo je presudu te slučaj vratio na ponovno suđenje. Sudac Dinko Mešin treba saslušati svjedoka koji se nalazi u Sloveniji i preciznije odrediti inkriminirano razdoblje. 

Majstorović i ostali osuđeni su da su počinili kaznena djela u razdoblju od srpnja 2019. do uhićenja u svibnju 2020., no Visoki kazneni sud ne nalazi protupravnu aktivnost nakon što je na Majstorovića pokušan atentat u studenom 2019. godine. Dokazna građa bazirala se na snimkama razgovora optuženika.

Vaša reakcija na temu