Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović NIŠTA OD SUĐENJA Jure Šundov u samoizolaciji, rasprava se neće održati

NIŠTA OD SUĐENJA Jure Šundov u samoizolaciji, rasprava se neće održati

Predsjednika Uprave Županijskih cesta terete za prevaru

Općinski sud u Splitu obavijestio nas je da se danas neće održati rasprava protiv Jure Šundova, bivšeg splitskog dogradonačelnika i predsjednika Uprave Županijskih cesta Split. Šundov je, naime, sudu dostavio potvrdu da se nalazi u samoizolaciji tako da je ponovno otpao početak suđenja po optužnici Općinskog državnog odvjetništva podignutoj prije tri godine i četiri mjeseca. Prva rasprava je bila zakazana u svibnju, no nije održana. 

Šundova terete da za prevaru i štetu u državnom proračunu od 270 tisuća kuna. U optužnici se navodi da je 2005. godine podnio zahtjev za priznavanje statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida te priložio 16 neistinitih liječničkih nalaza lažno prikazavši da se od 1997. kontinuirano liječio iako je znao da to nije istina i da se nalazi ne odnose na njegovo liječenje. 

Liječničko povjerenstvo nije sumnjalo u vjerodostojnost priložene dokumentacije te su utvrdili postojanje PTSP-a i osnovu za priznavanje invalidnosti od 30 posto. Šundovu je tako pripala osobna invalidnina od 153 kune mjesečno te su mu po toj osnovi do 2018. isplaćene 22 tisuće kuna, dok je na ime olakšice za hrvatskog ratnog vojnog invalida Šundov umanjio godišnje obveze poreza i prireza u iznosu od 248 tisuća kuna. 

Kaznena prijava za prevaru splitske policije zatekla je Šundova u rujnu 2017. na čelu Gradskog vijeća Splita. Nakon što je devet mjeseci kasnije podignuta optužnica, povukao se s mjesta predsjednika GV-a, no ne i s pozicije predsjednika Uprave Županijskih cesta. Šundov je od 2009. do 2013. bio zamjenik gradonačelnika Željka Keruma, posljednjih godinu i pol zapravo je sam vodio grad jer je Kerum bio opterećen poslovnim problemima, dok je zamjenica Anđelka Visković nakon svađe sa šefom HGS-a ostala razvlaštena bez konkretnih zaduženja.

Vaša reakcija na temu