Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović NISU SAMO KANTE Direktor splitske Čistoće ispitan u policiji, uzeo troškove za put do suda iako je koristio službeno vozilo
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

NISU SAMO KANTE Direktor splitske Čistoće ispitan u policiji, uzeo troškove za put do suda iako je koristio službeno vozilo

Svi bez komentara

Direktor Čistoće Ivica Karoglan ispitan je početkom tjedna u splitskoj policiji zbog dvostruke naplate putnih troškova. U pratnji je bio odvjetnik iz Zagreba Tomo Ljubić

Karoglan je trebao svjedočiti na sudu u Zagrebu zbog radnih sporova koji se vuku iz vremena dok je vodio samoborski Komunalac. 

Sporno je što je od suda tražio naknadu putnih troškova za dva ročišta iako se dovezao službenim automobilom Čistoće kojeg inače ima na raspolaganju 24 sata s pokrivenim troškovima. Radi se, kako neslužbeno doznajemo, o ukupnom iznosu od 400 eura. 

Kako je riječ o prilično ozbiljnoj stvari, kontaktirali smo Karoglana i pitali razmišlja li možda o ostavci. Zanimalo nas je da li je izvijestio gradonačelnika Ivicu Puljka o ispitivanju u policiji zbog sumnje u kazneno djelo. 

- Nemamo komentara - odgovor je Čistoće. 

Nazvali smo i Karoglanovog odvjetnika. Rezultat je bio isti. 

Gradonačelnik je također bio bez konkretnog komentara. 

- Ne mogu komentirati policijsku istragu – ogradio se Puljak. 

Kako smo već izvijestili, odnedavno se Karoglanovim poslovanjem u Čistoći bavi USKOK. Službenici PNUSKOK-a već su bili u splitskoj komunalnoj tvrtki te im je predana obilata dokumentacija koja se odnosi na više spornih slučajeva. 

Među njima je i isporuka 500 kanti od 80 litara Općini Zmijavce. U istom mjestu Karoglan živi otkako radi u Čistoći. 

Istražitelji provjeravaju i angažiranje radnika preko posredničke agencije čiji je predsjednik Uprave iz Samobora, grada u kojem je Karoglan vodio Komunalac prije nego je došao u Split početkom 2022. godine. Agencija je odabrana bez natječaja iako je isplaćeni iznos premašio zakonom određen limit.

Vaša reakcija na temu