Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NISU ZNALI Ministarstvo pravosuđa organiziralo skup u hotelu propalog bankara koji ide na odsluženje zatvorske kazne od dvije i pol godine

NISU ZNALI Ministarstvo pravosuđa organiziralo skup u hotelu propalog bankara koji ide na odsluženje zatvorske kazne od dvije i pol godine

'Nismo proučavali vlasničku strukturu', kaže državni tajnik

Krajnje neočekivano, Ministarstvo pravosuđa organiziralo je jučer konferenciju u hotelu President propalog bankara Luke Jerića, koji se 13. listopada trebao javiti na izdržavanje zatvorske kazne od dvije i pol godine zbog zlouporaba koje su počinjene dok je vodio Alpe Jadran banku. 

Nepravomoćna presuda je potvrđena ovog ljeta, no Jerić se nije javio na služenje kazne, već je njegov odvjetnik Damir Primorac zatražio da mu se odlazak u zatvor odgodi zbog zdravstvenih problema, odnosno, pripreme za kardio-kiruršku rekonstrukciju torakalne aorte. 

Osim toga, Jeriću sutra počinje ponovljeno suđenje za nezakonitosti u banci. Riječ je o dijelu postupka koji je vraćen na novo suđenje. 

Najviše pozicionirani dužnosnik Ministarstva pravosuđa na jučer održanoj konferenciji o novoj zgradi splitskog Općinskog suda koja se gradi darovnicom Kraljevine Norveške bio je državni tajnik Josip Salapić iz HDSSB-a. Kaže nam kako nije znao gdje dolazi, odnosno, da mu nije bila poznata ova situacija s Jerićem i hotelom. 

'Da je u Osijeku, znao bih, ali za ovo zaista nisam znao. Nismo proučavali vlasničku strukturu. Ja sam došao kao državni tajnik na skup na koji sam pozvan. Mislim da je hotel izabran radi blizine suda', kratko je komentirao slučaj Salapić. 

Nakon što je banka propala, a država s 50 milijuna kuna sanirala štetu, Jerić se okrenuo hotelijerstvu. Prvi hotel otvorio je u zgradi u kojoj je bila banka, a onda je podigao i drugi u Solinu. Tvrtku President hoteli vodila je njegova kćer, a Trgovački sud u Splitu u lipnju je donio rješenje o brisanju iz sudskog registra jer tri godine nisu postupili po zakonskoj obavezi i u propisanom roku objavili godišnja izvješća o poslovanju.

Vaša reakcija na temu