Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook Ilustracija NITKO MU NIJE POMOGAO Mladića iz Dugopolja brutalno premlatili u BiH, liječnici se bore za njegov život u Splitu

NITKO MU NIJE POMOGAO Mladića iz Dugopolja brutalno premlatili u BiH, liječnici se bore za njegov život u Splitu

Vicko Dodoja nastradao je u Vitezu

U hotelu u Vitezu u nedjelju rano ujutro došlo je do fizičkog napada na 27-godišnjeg Vicka Dodoju iz Dugopolja koji je navečer istog dana prebačen u splitsku bolnicu s teškim ozljedama glave. Dodoja je s društvo bio na bikijadi, a do problema je došlo nakon što su se vratili iz diskoteke u kojoj su se njegovi prijatelji nabacivali nekim djevojkama, a poslije su im kucali i na vrata hotelske sobe. Vicko, kaže nam njegova majka Jela, nije bio među njima. 

'On se spremao leći kada je čuo da se razbijaju vrata susjedne sobe. Izašao je kako bi pomogao, htio je smiriti situaciju jer je on takav po karakteru, no tamo su ga brutalno i divljački pretukli. 

Oborili su ga na pod i izudarali nogama. Nitko mu nije pomogao. Drugi su se zaključali u svoje sobe. Razumijem da su se prestrašili, no obitelj nitko nije kontaktirao sve do navečer kada su ga htjeli iz Viteza ambulantnim kolima prebaciti u Sarajevo. 

Tada smo zatražili da ga dovedu u Split, što se i dogodilo. Hitna je izašla u susret i sačekala ih na granici u Kamenskom. Vicko je operiran zbog hematoma u glavu, nalazi se u komi. Nadamo se najboljem. Vidjeli smo ga kada su ga doveli u Split. Prepoznao nas je, ali je bio dezorijentiran i nije micao rukama i nogama', kaže Jela Dodoja. 

Obiteljska konoba u Dugopolju zatvorena je zbog ove situacije do daljnjeg. 

Društvenim mrežama šire se poruke podrške obitelji Dodoja, a mi smo kontaktirali policiju i tužilaštvo u Travniku kako bi provjerili što se događa s ovim slučajem. 

Policija nas je uputila na tužilaštvo, a oni kažu da su zbog nasilničkog ponašanja, oštećenja tuđe stvari i teškog ozljeđivanja privedene dvije osobe koje su nakon ispitivanja puštene da se brane sa slobode.

'Vezano za Vaš upit, obavještavamo Vas da je u Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona formiran predmet protiv dvojice osumnjičenih zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo Nasilničkog ponašanje iz člana 362. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine u sticaju sa krivičnim djelom Oštećenje tuđe stvari iz člana 293. stav 1. i  krivičnog djela Teška tjelesna ozljeda iz člana 172. stav 3. a sve u vezi sa članom 31. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine na štetu pet hrvatskih državljana. Osumnjičeni su ispitani pred tužiocem na okolnosti krivičnih djela koja im se stavljaju na teret, te je nakon ispitivanja ocijenjeno da nisu pronađeni razlozi za upućivanje prijedloga za određivanje pritvora nadležnom sudu, a koji razlozi su propisani odredbama Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine. Saslušane su dvije osobe koji su državljani Republike Hrvatske, a ostali će biti saslušani putem međunarodne pravne pomoći od strane nadležnih organa Republike Hrvatske. Istraga je u toku, poduzimaju se zakonom predviđene mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti slučaja. Zbog zaštite istrage, nismo u mogućnosti dostaviti više informacija', izvijestila nas je Ernesa Beganović iz Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

Vaša reakcija na temu