Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Njuškalo NITKO NE ŽELI SANADEROVU JAHTU 'Malo vitra' prodaje se za svega 60 tisuća eura

NITKO NE ŽELI SANADEROVU JAHTU 'Malo vitra' prodaje se za svega 60 tisuća eura

'Mene to ne interesira, može se uzeti cijela i razrezati u dijelove', kaže novi vlasnik

'Malo vitra', jahta na kojoj je plovio bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, prodaje se za svega 60 tisuća eura. Unatoč diskontnoj cijeni, plovilo još nije prodano. 

Brod bogate povijesti kao da prati zla kob. Nakon Sanaderova kraha, zbog neplaćenih računa renoviranja u iznosu od milijun i pol kuna zaplijenio ju je Nautički centar Prgin. Formalni vlasnik broda bila je tvrtka Pomilon, vlasnika Nevena Poldrugača, zeta Sanaderovog prijatelja Marija Zubovića, a USKOK je istraživao je li stvarni vlasnik bivši premijer. 

NCP je 'Malo vitra' svojedobno prodavao za 340 tisuća eura, cijena je potom prepolovljena na 180 tisuća eura, no unatoč tome kupac se nije našao. Prošle godine Iskra preuzela je NCP, a iz stečajne mase kupio ju je hrvatski poduzetnik koji radi sa slovenskom tvrtkom. Jahtu je najprije ponudio po cijeni od 108 tisuća eura, a posljednjih mjesec dana prodaje se za 60 tisuća eura ili tek nešto manje od 450 tisuća kuna. Ni to, čini se, neće biti dovoljno primamljivo pa je novi vlasnik spreman cijenu još spustiti. 

'Mene jahta ne interesira. Može se uzeti cijela i razrezati u dijelove. Ja je nisam ni upalio. Čovjek ju je pregledao da vidi je li kompletna. Jasno da jahtu nakon toliko vremena treba urediti. Nešto ljudi se javlja otkako smo stavili ovu nižu cijenu. Broj kupaca je vrlo mali za ovakav tip broda, nije toliko komercijalan', kaže vlasnik. 

U oglasu se navodi kako je u jahtu iz 1987. stavljen novi MAN motor s 225 radnih sati i kako je potrebno obaviti nekoliko popravaka na palubi i u kabini. 'Malo vitra' izgrađena je u brodogradilištu Cantiere di Pisa. U dužinu mjeri 18 i pol metra, ima četiri kabine, osam ležajeva i maksimalnu brzinu od 28 čvorova.

'To je najbolji brod koji sam imao', kaže splitski poduzetnik Juroslav Buljubašić. U njegovo doba jahta se zvala 'Utiha'.

'Bio je fantastičan, svi su se za njim okretali', kaže Buljubašić.

Otkrio nam je kako su Talijani izradili samo dva primjerka.

'Drugi je bio u vlasništvu poznatog vozača Formule 1 Claya Regazzonija.

Brod je izrađen kao torpedni čamci, s trostrukom oplatom', otkrio nam je Buljubašić, pun hvale za svoju nekadašnju jahtu.

Vaša reakcija na temu