Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Ministarstvo mora o nesreći kod Šolte, poginuo je 26-godišnji Nijemac

Ministarstvo mora o nesreći kod Šolte, poginuo je 26-godišnji Nijemac

'Pao je i ostao zarobljen ispod krme', kazao je voditelj jedrilice

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture poslali su priopćenje vezano za preminulog Nijemca o čemu smo izvijestili prije 3 sata. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC 0Rijeka) zaprimili su danas u 11.45 sati dojavu članova posade jedrilice 'Capella', o smrtnome stradavanju jednoga člana posade te jedrilice, tijekom plovidbe kraj otoka Šolte.

O događaju su odmah obaviješteni službenici Lučke kapetanije Split i Lučke ispostave Milna, odakle su s liječničkom pratnjom žurno isplovili prema poziciji nesreće.

Iz MRCC Rijeka o događaju su obavijestili i Postaju pomorske i aerodromske policije Split, čiji službenici su prema mjestu nesreće isplovili s roniocima Specijalne policije MUP-RH te u pratnji zamjenice Županijskoga državnog odvjetništva.

Službenici LK Split i LI Milna dolaskom na poziciju teške pomorske nesreće, na oko 0.5 nM s južne strane otoka Šolte, zatekli su jedrilicu s preostalim, neozlijeđenim članovima posade (ukupno sedam, uključujući voditelja), dok je tijelo stradaloga člana posade ostalo zarobljeno ispod razine mora, na krmenome dijelu jedrilice, kod pogonske elise, od koje je najvjerojatnije zadobio po život opasne ozljede.

Uvidom u brodsku dokumentaciju utvrđeno je smrtno stradanje T.T. (rođen 1994. godine), državljanin Republike Njemačke, koji je na jedrilici u vlasništvu hrvatske charter tvrtke, boravio s ostalim članovima posade, također njemačkim državljanima. Prema iskazu voditelja jedrilice, D.R. (rođen 1986. godine) stradali mladić je, iz za sada neutvrđenog razloga, s jedrilice pao u more, nakon čega je jedrilica prešla preko njega, a stradali je ostao zarobljen ispod krmenoga dijela gdje je, navodno, zadobio smrtonosne ozljede od pogonske elise.

Uzrok ove teške nesreće službenici Lučke kapetanije Split i Lučke ispostave Milna ustanovit će u okviru očevida, po okončanju policijske istrage, koja ima za cilj utvrditi uzrok smrti i tijek događaja koji su prethodili tragičnom stradavanju.

Uz spasilačku brodicu LI Milna prema poziciji nesreće isplovila je i glavni spasilački brod 'Pojišan', iz sastava LK Split, kako bi pružili podršku u osiguravanju pozicije pomorske nesreće, odnosno, perimetra policijske istrage te očevida koji se ima provesti.

Vaša reakcija na temu