Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com NO STRESS Aktivist prijavio ugostitelja zbog toga što je šank postavio izvan gabarita štekata, ugostitelj se požalio da je morao ukloniti 'simbol Božića u Hrvatskoj'

NO STRESS Aktivist prijavio ugostitelja zbog toga što je šank postavio izvan gabarita štekata, ugostitelj se požalio da je morao ukloniti 'simbol Božića u Hrvatskoj'

Komunalni redari si izašli na Pjacu i ispisali kaznu

No Stress, bistro na Pjaci, prvi je kažnjen zbog uzurpacije javne površine u adventsko vrijeme, te su morali ukloniti vanjski šank i jelku, odnosno vratiti se u gabarite i postaviti ih unutar štekata, za što je ugostiteljima i izdana dozvola. U gradskoj upravi potvrdili su nam da je ugostitelj zaradio kaznu od 1.500 kuna.

Uzurpaciju javne površine prijavio je Bojan Ivošević, jedan od administratora popularne Facebook stranice Dnevna doza splitskog nereda. Komunalni redari si izašli na teren i ispisali kaznu, a vlasnik Željko Alfirević je, pak, naveo da se radi o uzurpaciji svega 3-4 metra kvadratna.

- Upravo smo uklonili jelku (simbom Božića u Hrvatskoj) te uklonili vanjski šank po nalogu komunalnog redarstva, a sve po prijavi Bojana Ivoševića - napisao je još Alfirević na Facebooku, nazvavši Ivoševića i 'samozvanim aktivistom'.

Ivošević nije ostao dužan.

- Alfirević se okrenuo huškačkoj retorici okrivljujući mene za uklanjanje simbola Božića, mudro prešućujući da dozvolu za pult i jelke imaju, ali unutar štekata, kao da i da su on i njegova udruga prvi započeli s tužbama. Drugim riječima, navedenom je važnije imati stol više nego jelku. Važnija osobna zarada nego duh Božića. Preko 1.000 ugostitelja je u Splitu, zamislite kad bi svaki ilegalno okupirao 3-4 metra četvorna - uzvratio je aktivist.

Vaša reakcija na temu