Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NOGOMET I FUDBAL Reklama s porukom na ćirilici postavljena u Vukovarskoj ulici

NOGOMET I FUDBAL Reklama s porukom na ćirilici postavljena u Vukovarskoj ulici

'Želimo da naše poruke suradnje, mira i nenasilja dopru do građana'

Veliki plakat 'nogomet i fudbal', pri čemu je nogomet napisan na ćirilici, a fudbal na latinici, postavljen je u Vukovarskoj ulici u Splitu. Radi se, čitamo na plakatu, o prijateljskoj nogometnoj utakmici reprezentacije Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji koja se prije par dana odigrala na stadionu NK BSK u Bijelom Brdu. Događaj je realiziran u organizaciji Sportsko rekreativnog društva Srba u Hrvatskoj uz podršku Srpskog narodnog vijeća i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u suradnji s nogometnim klubom iz Bijelog Brda i općinom Erdut

Kako doznajemo od Tatjane Dragičević, programske direktorice Društva, SNV je jedan od osnivača. 

'Društvo se primarno bavi očuvanjem sporta u ruralnim sredinama, a s plakatima u Zagrebu, Osijeku i Splitu htjeli smo da što više ljudi dozna za ovaj događaj i naše aktivnosti. Aktivno radimo na suradnji, miru i dijalogu. 

Utakmica je bila super popraćena. Došli su ministri Vlade Republike Srbije Zoran Gajić i Tomislav Žigmanov, kao i ministrica turizma Nikolina Brnjac te potpredsjednica Vlade RH Anja Šimpraga. Bio je tu i Milorad Pupovac, SNV je financijski podržao događaj. 

'Ovo je inače bila već treća prijateljska utakmica manjinskih nogometnih reprezentacija iz Srbije i Hrvatske koje su uspostavile odličnu suradnju te su postale simbol Europeade, europskog natjecanja nacionalnih manjina. Međusobno se pomažemo, putujemo zajedno, dijelimo smještaj', kaže Dragičević.

Vaša reakcija na temu