Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NORIJADA U SPLITU: 'Donijeli smo i barjak kao da se netko ženi, a planovi za budućnost su žena i dica'

NORIJADA U SPLITU: 'Donijeli smo i barjak kao da se netko ženi, a planovi za budućnost su žena i dica'

Pojedini budućnost vide u radu, dok će drugi svoj životni put nastaviti obrazovanjem i to najčešće u Zagrebu

Dok medijski izvještaji iz drugih gradova Hrvatske kažu kako maturanti rade probleme na ulicama zbog današnjeg održavanja norijade, u Splitu, kako trenutno stvari stoje, problema nema. Atmosfera je na vrhuncu, maturanti pjevaju i slave, a riječ je i o jednom od rijetkih gradova u kojem nije organizirana norijada, već to učenici koji su završili srednju školu rade samostalno prema vlastitim željama. 

Posljednji dan srednje škole za njih je značajan korak u budućnost. Jedno od velikih slavlja u Splitu zatekli smo pred I. i II. Jezičnom gimnazijom te strukovnim školama.

Ovaj dan učenici, koji su završili srednju školu, obilježavaju velikim slavljem, koje uglavnom uključuje pjesmu, zabavu, a nezaobilazni su, sudeći prema onima koje smo susreli - alkohol, bengalke i dimne zavjese.

Pojedini se odluče nastaviti obrazovanje na fakultetu, dok drugi svoj životni put nastavljaju zapošljavanjem. 

- Izludila me mater, izludila me škola. Na Braču ćemo raditi. Turizam ide naprijed. Bit će para, bit će svega, samo treba raditi i sve će biti u redu - rekao je Roko.

- Većina će ići u Zagreb studirati, ali ja ću ostati vjerna Splitu - rekla je Tea, a njezina prijateljica Eda se nadovezala:

- Danas se ne opterećujemo maturom i ispitima. Danas je dan za proslavu kraja srednje škole, a onda ćemo razmišljati o fakultetu.

Pojedini učenici budućnost vide u obitelji i skoroj ženidbi, a jedan od njih je i Tomislav, koji je bio zadužen za barjaktarenje.

- Cure ja sam pripremio barjak, za ženit se, slobodan sam, pa neka se neka javi. Danas je teška euforija. Donijeli smo i barjak kao da se netko ženi, a planovi za budućnost su žena i dica. Ići ću stopama svoga oca - našalio se Tomislav.

Među ovim maturantima pronašao se i  Vlatko koji se u budućnosti vidi kao nogometaš.

- Čeka sam ovo četiri godine. Sada ću slaviti, a večeras je maturalna. Cijeli dan ćemo se zabavljati, nema bolje od ovoga. Planiram život nastaviti uz nogomet. Trenutno igram tu u Splitu, pa ćemo vidjeti kako će stvari ići.

Lucija, Marija i Kate iz I. Jezične gimnazije u Splitu otkrile su po čemu će pamtiti svoje srednjoškolsko obrazovanje.

- Tužno je što je završila srednja škola, ali pamtit ćemo je po dobrim stvarima. Najviše će nam nedostajati prijatelji. Danas je super i atmosfera je dobra - kazale su djevojke.

Ni ove godine učenici nisu razočarali kada je u pitanju kreativnost na majicama koje su nosili.

'Prošli smo Split, Beč i Prag, u drugoj ostavili vječni trag', 'Bože kada umrem, šalji me u raj, u tehničkoj sam već bija', 'Tehničari za k*urac', tek su neki od natpisa koji su se pronašli na majicama u raznim bojama i s potpisima školskih kolega.

Slavlje su obilježile poznate pjesme, a učenici su za ovu priliku angažirali i harmonikaše na čijim su se instrumentima ostavljali euri, kako i priliči. Orili su se Thompsonovi hitovi, ali mogle su se čuti i cajke koje su popularne među mladima. 

Kako se feštalo na norijadi u Splitu pogledajte u videozapisu.

@dalmatinskiportal NORIJADA U SPLITU ‘Donijeli smo i barjak kao da se netko ženi, a planovi za budućnost su žena i dica’ Pojedini budućnost vide u radu, dok će drugi svoj životni put nastaviti obrazovanjem, i to najčešće u Zagrebu #maturanti #norijada #splits #ucenici #fyp #dalmatinskiportal original sound - Dalmatinski portal
Vaša reakcija na temu