Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NOVA BLAMAŽA GRADA Predali na upravljanje parkiralište u park šumi Marjan

NOVA BLAMAŽA GRADA Predali na upravljanje parkiralište u park šumi Marjan

- Zakon o zaštiti prirode je jasan, javne ustanove izdaju koncesijska odobrenja - znakovito je zaključio ravnatelj

Grad Split je parkiralište na Zvončacu dodijelio firmi Split parking na upravljanje otkako je odlučio staviti ga pod naplatu, ali bez suglasnosti Javne ustanove za upravljanje park šumom Marjan.

Zaključak gradonačelnika Andre Krstulovića Opare provodi se u djelo, no, očito je napravljen sadržajni i proceduralni propust jer se taj parking nalazi u granicama park šume Marjan. Primjera radi, kada se radio spomenik na Sustipanu velikanu Tonču Petrasovu Maroviću, iz Banovine su uredno poslali dopis Javnoj ustanovi i dobili suglasnost. Zašto je ovaj put gradonačelnik odlučio zaobići Javnu ustanovu, iako su pravila jasna, nije poznato.

U Banovini nam kažu da se ne mijenja u suštini išta, osim što je pod naplatom, stoga nije bilo potrebe. Tko je tako protumačio pravila, nejasno je, tim više što Grad predaje na upravljanje drugoj firmi parkiralište koje će donositi i prihod i dobit. Ravnatelj Javne ustanove Damir Grubšić kazao nam je da je poslao dopis, bolje rečeno prosvjedno pismo Gradu kako bi mu odgovorili na pitanja jer nitko osim ove firme nije ovlašten davati koncesijska odobrenja za gospodarske djelatnosti.

- Mi polažemo pravo na to parkiralište, a jedan od načina ostvarivanja materijalnih  sredstava je bilo upravljanje parkiralištem na Zvončacu te drugim kod Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika - rekao nam je Grubšić zatečen odlukom Grada.

Upitali smo ga očekuje li da gradonačelnik povuče zaključak te da se parkiralište vrati Javnoj ustanovi, Grubšić nam je kazao da će vidjeti.

- Zakon o zaštiti prirode je jasan, javne ustanove izdaju koncesijska odobrenja - znakovito je zaključio ravnatelj.

Vaša reakcija na temu