Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović NOVA KVALIFIKACIJA Dragomir Petrović uštedio najmanje 12 godina zatvora

NOVA KVALIFIKACIJA Dragomir Petrović uštedio najmanje 12 godina zatvora

Žrtva je izgubila svijest nakon 15 minuta pa se ne radi o okrutnom ubojstvu

Nakon svjedočenja vještaka sudske medicine na suđenju Dragomiru Petroviću za likvidaciju Petra Vuknića izvjesna je izmjena kvalifikacije kaznenog djela iz teškog u 'obično' ubojstvo. Petrović je na prvom suđenju osuđen na 32 godine zatvora za teško ubojstvo počinjeno na okrutan način, no viši sud ukinuo je presudu s naputkom da se utvrdi koliko je žrtva bila svjesna, odnosno, koliko je dugo mogla trpjeti bolove nakon ranjavanja u trbuh prije no što je izgubila svijest.

Vještak je naveo da je Vuknić nakon 15 minuta izgubio svijest te da nakon toga nije bio svjestan bolova. Tužiteljica će urediti optužnicu tako da će Petrovića teretiti za ubojstvo za koje je zapriječena maksimalna kazna od 20 godina zatvora.

Osim za okrutno, Državno odvjetništvo, teretilo je Petrovića i za podmuklo ubojstvo, no taj je argument otklonilo sudsko vijeće ocijenivši da okrivljeni nije iskoristio povjerenje koje je žrtva imala u njega kada su se našli kako bi razjasnili tko je podmetnuo požar u garaži na Pujankama u kojem je uništen i Golf u vlasništvu Petrovićeve supruge.

Tijekom vožnje Petrović je ustrijelio Vuknića u stomak, odvezao ga na vrh Kozjaka i bacio ga još živog na smetlište. Brani se da je pucao u samoobrani jer je i Vuknić bio naoružan.

Vaša reakcija na temu