Nova prometna regulacija na Kili zbog izgradnje pristupnih cesta

Nova prometna regulacija na Kili zbog izgradnje pristupnih cesta

Predstavnici stanara sastali su se s dogradonačelnikom Ninom Velom

Predstavnici stanara s područja Kile i čelnici gradskog kotara Mejaši održali su u Banovini radni sastanak sa zamjenikom gradonačelnika Ninom Velom i njegovim suradnicima zaduženima za realizaciju projekta izgradnje pristupnih cesta na ovom dijelu grada. Predstavnici građana ovim su putem iz prve ruke obaviješteni o statusu projekta koji je bitan za kvalitetu njihova života.

- Grad Split je svjestan problema koji je prouzročen proceduralnim zaprekama i odlučan riješiti ga najbrže moguće. S obzirom na to da su opetovani žalbeni postupci značajno usporili provedbu javne nabave za odabir izvođača radova, Grad je poništio postupak te će prikupiti novu natječajnu dokumentaciju i žurno pokrenuti novi, izmijenjeni postupak javne nabave kojim će se izabrati izvođač i pristupiti izvođenju radova na izgradnji pristupnih cesta. Kako bismo premostili to vrijeme, na prijedlog i u dijalogu s građanima Kile ići ćemo s uvođenjem nove prometne regulacije koja će omogućiti sigurniji i protočniji promet pješaka i vozila, a koja će biti na snazi do dovršetka izgradnje novih pristupnih cesta - kazao je zamjenik gradonačelnika Nino Vela.

Podvukao je kako je privremena prometna mjera kojom će se povećati nivo sigurnosti za sve sudionike u prometu do izgradnje novih pristupnih cesta kroz naselje. Ta cesta  kao i ostale prometnice koje Grad želi izgraditi bit će realizirana unatoč proceduralnim i inim zaprekama. Grad neće dopustiti igranje sa sigurnošću naše djece i građana kojima je ovo jedina prometnica.   

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(48320, "");
Pregledaj komentare