Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NOVA SOCIJALNA USLUGA Mobilni tim za psihosocijalnu podršku žrtvama obiteljskog nasilja

NOVA SOCIJALNA USLUGA Mobilni tim za psihosocijalnu podršku žrtvama obiteljskog nasilja

Projekt je osmislila splitska Udruga Bijeli krug

Jučerašnjim terenskim izlaskom na sinjsko područje stručni tim Udruge Bijeli krug Hrvatske iz Splita započeo je sa novom socijalnom uslugom mobilnog tima. 

'Namijenjena je žrtvama obiteljskog nasilja kojima je dostupnost besplatnih usluga pomoći i podrške ograničena zbog udaljenosti od Splita, lošije materijalne situacije, starosti, invalidnosti ili same specifičnosti pojedinačne situacije koja zahtjeva posjet osobi u njenom domu. 

Stručni tim u sastavu savjetnice za rad sa žrtvama, pravne savjetnice i educiranih volontera je  na raspolaganju za praktičnu pomoć, pravni savjet i psihosocijalnu podršku ili jednostavno samo razgovor u povjerenju', kaže Livija Plančić, predsjednica Udruge Bijeli krug. 


Usluga mobilnog tima je jedna od aktivnosti projekta 'Prekriži nasilje'kojeg udruga Bijeli krug Hrvatske provodi od 1. travnja 2020. Projekt je financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program ljudskih potencijala 2014. – 2020., u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I i provodit će se slijedeće dvije godine.

'Vjerujemo da će ova usluga u zajednici zaživjet među našim sugrađanima kao i mnoge druge ponuđene kroz projekt 'Prekriži nasilje' te da ćemo osigurat njihov kontinuitet i nakon završetka samog projekta', poručuje Plančić. 

Vaša reakcija na temu