Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NOVE MJERE Na svadbama i sprovodima u Šibensko-kninskoj županiji može biti najviše 50 ljudi

NOVE MJERE Na svadbama i sprovodima u Šibensko-kninskoj županiji može biti najviše 50 ljudi

Korisnicima domova za starije i nemoćne su zabranjeni izlasci, ap osjete ograničene

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije uvode se nužne epidemiološke mjere za ovo područje. Tako na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba, a mogu trajati najdulje do 2 sata. Iznimno, na svadbenim svečanostima može biti prisutno do 100 osoba, a takve svečanosti se mogu održavati samo u prostorima koji redovno mogu organizirati svečanosti za najmanje 3 puta više osoba nego što će ih biti na svadbenoj svečanosti.

Na sahranama može biti prisutno najviše 50 osoba, a sućut ožalošćenima ne smije se izražavati bliskim kontaktom, u svim zatvorenim prostorima u kojima se obavljaju javne ili gospodarske djelatnosti te odvijaju manifestacije, kulturni ili drugi programi, vjerska ili druga društvena okupljanja obavezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski.

Zabranjuju se izlasci korisnika domova za starije i nemoćne osobe, izuzev ako je izlazak uvjetovan medicinskim razlozima, posjeti pokretnim korisnicima domova za starije i nemoćne osobe dopušteni su u dvorištima objekata, u trajanju od 30 minuta. Posjeti nepokretnim korisnicima domova za starije i nemoćne osobe dopušteni su u zatvorenim prostorima domova, u trajanju od 15 minuta, a istovremeno u posjetu korisniku može biti samo jedna osoba. 

Posjeti su dopušteni u skladu s planom kojeg utvrdi ravnatelj ili osoba koju on ovlasti, uz uvjet da posjetitelji nemaju povišenu tjelesnu temperaturu, da obavezno koriste zaštitne maske ili maske za lice i zaštitne rukavice te da ne dolaze u neposredan međusobni kontakt ili kontakt s drugim korisnicima. 

Vaša reakcija na temu