Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NOVI FINANCIJSKI UDAR Split Ship Management u stečaju blokirao Jadroplov na 12 milijuna kuna

NOVI FINANCIJSKI UDAR Split Ship Management u stečaju blokirao Jadroplov na 12 milijuna kuna

Obustavljeno trgovanje dionicama

Račun splitskog Jadroplova blokiran je na iznos od 12 milijun kuna, potvrdio nam je predsjednik Uprave Ivan Pavlović

'Blokirao nas je bivši tehnički direktor Ratko Božić, odnosno, njegova tvrtka Split Ship Management u stečaju. Radi se o sporu oko neisplate 420 tisuća dolara po računima koje je Božić fakturirao, ali mu tadašnja Uprava nije platila. 

S druge strane, Jadroplov je njega tužio za milijun dolara neplaćenog najma prostora i opreme. Njegova je presuda pravomoćna i izvršna, no naš slučaj još nije završen. A postupci su pokrenuti u isto vrijeme, prije više od 20 godina', kaže Pavlović. 

Jadroplov poduzima pravne korake kako bi riješio situaciju i deblokirao račun te su o tome  izvijestili Zagrebačku burzu i HANFA-u. Privremeno je obustavljeno trgovanje dionicama. 

Pavlović kaže da je izračun kamata prenapuhan i da se nikako ne može raditi o iznosu od 12 milijuna kuna, već osam milijuna kuna. 

'Poslali smo FINA-i taj obračun. Uplatit ćemo osam milijuna kuna na zaseban račun. Novac će biti na računu 60 dana i, ako sud ne odluči drugačije, bit će isplaćen tvrtki bivšeg tehničkog direktora u stečaju. Otkupio je potraživanja od firme u stečaju i to mu je prošlo. 

Tražit ćemo od suda da to stopira. Taj novac ide njemu i izvjesno je da se nećemo imati odakle naplatiti kada riješimo naš spor, a radi se o duplo većem iznosu od ovoga', kaže Pavlović. 

Visoki trgovački sud pravomoćno je riješio spor SSM-a i Jadroplova sredinom 2018. godine. Bivši predsjednik Uprave Jadroplova Zvonko Toula nije pozvan na suđenje da objasni zašto nije htio platiti Božićeve fakture. Jadroplov je posljednjih sedam godina spora zastupao odvjetnik Ivica Restović, ujedno i predsjednik Skupštine društva. 

Toula je za Dalmatinski portal izjavio kako nije htio platiti račune jer je prijavio krivotvorenje računa za popravke brodova Jadroplova. Postupak se 20 godina vodio protiv Božića i bivšeg predsjednika Uprave Nikše Giovanellija. Nakon prve oslobađajuće i druge osuđujuće presude, koja je također ukinuta, postupak je okončan zastarom.

Vaša reakcija na temu