Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić NOVI KADROVI Stigla pojačanja u Park šumu, zaposleni bivši tajnik Društva Marjan i sin tajnice ravnatelja

NOVI KADROVI Stigla pojačanja u Park šumu, zaposleni bivši tajnik Društva Marjan i sin tajnice ravnatelja

Odabrani su putem javnog natječaja

Nakon što se u relativno kratkom vremenu značajno smanjio broj zaposlenih u Park šumi Marjan, pisali smo već kako je ustanova ostala u jednom trenutku bez ijednog čuvara prirode, a i o odlasku dvojice bivših ravnatelja i šefice pravne službe za koje novom sistematizacijom nije bilo više mjesta, došao je trenutak za popunu kadrova. Svi kandidati su odabrani putem javnog natječaja 

Za stručnu voditeljicu izabrana je Jadranka Radić. Mjesto je bilo upražnjeno nakon odlaska Ingrid Pečarević u mirovinu. Za posao su bile zainteresirane još tri kandidatkinje. Odluku je Upravno vijeće donijelo jednoglasno nakon razgovora sa svim kandidatkinjama. 

Nešto je manji bio interes za mjesto glavnog čuvara prirode koje je ostalo upražnjeno nakon što je Marijan Gavrančić dobio otkaz. Javila su se tri kandidata. Jedan nije ispunjavao uvjete natječaja, a drugi nije pristupio na razgovor. Ostao je tako tek Duje Parčina, koji je u konačnici izabran za glavnog čuvara prirode. 

Duje Parčina je sin tajnice ravnatelja Park šume Marjan. Završio je biologiju i forenziku, a dvije godine i dva mjeseca staža od minimalno potrebne tri godine stekao je radeći u zaštićenim prirodnim područjima Kolumbije. 

Ravnatelj Marko Pejnović kaže da je pitao Ministarstvo zaštite okoliša može li se računati staž iz Kolumbije u ovom slučaju. Tvrdi da su mu odgovorili potvrdno.

Preko natječaja su odabrani i nova stručna suradnica za ekonomske poslove te pomoćnik voditelja održavanja. Radi se o Goranu Mrdakoviću, bivšem tajniku Društva Marjan. Navodno i nije bio neki veliki interes za to radno mjesto.

Vaša reakcija na temu