Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NOVI MANDAT: Ćukušić ostaje na čelu Zlatnih vrata, prije četiri godine 'razapinjala' je Puljkova stranka
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

NOVI MANDAT: Ćukušić ostaje na čelu Zlatnih vrata, prije četiri godine 'razapinjala' je Puljkova stranka

SDP je jedini bio suzdržan

Danijela Ćukušić i naredne četiri godine vodit će Centar za cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata. Nakon što je Upravno vijeće jednoglasno predložilo za ravnateljicu i gradski vijećnici su je potvrdili. Centar, HDZ, HGS i Most su bili za, SDP suzdržan. 

Prvi izbor Ćukušić prije četiri godine podigao je buru u javnosti jer politički motiviranom odlukom, tadašnja vlast HDZ-HGS nije htjela reizbor 'ljevičarke' Tamare Visković. Prvi izbor HDZ-a je propao, ponajprije su mediji su zaustavili imenovanje jednog profesora, a potom je Danijela Ćukušić imenovana vršiteljicom dužnosti. Na drugom natječaju je pobijedila. 

Ćukušić je članica HDZ-a, a za njen izbor se tada zalagao Petar Škorić. Visković nije izabrana, unatoč tome što je Krstulović Opara želio nastavak njenog rada. S Visković je, naime, odlično surađivao, a cijenio je i njen doprinos u kulturi dok je bila članica Poglavarstva kao nezavisna u mandatu pokojnog Zvonimira Puljića. Započela je gotovo sve investicije u kulturi u kojima se uživa danas u Splitu. 

Ćukušić je bila izložena hajci, kako od lokalnih oporbenih političara, tako i od većine medija. Upravo je SDP-ov Davor Matijević citirao što je tada govorila Marijana Puljak, supruga današnjeg gradonačelnika u čijem je mandatu Ćukušić potvrđena. Matijević je duhovito podvukao riječi Puljak, a SDP je jedini bio suzdržan u izboru Ćukušić. Inače, ovaj natječaj za izbor ravnatelja je bio slabo objavljen. Na stranicama gradske uprave se objavljuju svi natječaji za gradske institucije, sada je izostao.

Vaša reakcija na temu