Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash NOVI POTEZ TRUMPA: Od danas prekidamo sve odnose sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom!

NOVI POTEZ TRUMPA: Od danas prekidamo sve odnose sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom!

Svijet sada pati zbog malverzacija kineske vlade - poručio je

Američki predsjednik Donald Trump u svom standardnom obraćanju novinarima u Bijeloj kući najavio je izlazak SAD-a iz članstva u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO)!

- S obzirom da nisu reagirali na naše zahtjeve od danas prekidamo svaki odnos sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom. Ta novčana sredstva ćemo usmjeriti na druge zdravstvene javne ustanove. Svijet mora dobiti odgovore od Kine vezane uz ovaj virus - rekao je Trump, a zatim dodao: 

- Svi sada pate zbog malverzacija kineske vlade. Kina je potaknula globalnu pandemiju diljem svijeta koja je koštala života više od 100 000 Amerikanaca. Kina ima totalnu kontrolu nad Svjetskom zdravstvenom organizacijom iako godišnje izdvajaju 40 milijuna dolara, a SAD 450 milijuna. Zatvorili su Wuhan, virus se nije proširio u Pekingu i Šangaju, ali je stigao u sve ostale dijelove svijeta - zaključio je američki predsjednik.

Vaša reakcija na temu