Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NOVI PREOKRET: Plaža Kašjuni ostaje u rukama koncesionara, Ustavni sud odlučio u njihovu korist

NOVI PREOKRET: Plaža Kašjuni ostaje u rukama koncesionara, Ustavni sud odlučio u njihovu korist

Sljedeći tjedan nastavljaju s radom

Na Kašjunima će i ove godine biti kafić, suncobrani i ležaljke jer tvrtka Dolis nastavlja kao koncesionar upravljati dijelom plaže do 2025. godine, do isteka prvotnog ugovora. Ustavni sud je ukinuo, izvijestili su odvjetnik Domagoj Mužić i zaposlenica Dolisa, Gordana Alajbeg, dvije presude upravnih sudova i dao za pravo koncesionaru.

- Kako je tvrtka Dolis stavljena u izrazito nepovoljan položaj i to isključivo radi tuđih proceduralnih pogrešaka, zbog  bila je prisiljena podnijeti ustavnu tužbu. Ustavni sud je donio odluku da su ukinute obje presude temeljem kojih je Županija zatražila predaju posjeda, a Grad Split iako nije bio stranka u postupku, donio odluku o uklanjanju objekta iako je spor bio u tijeku - kazao je odvjetnik. 

Istaknuo je da je Ustavnog sud donio odluku na tragu onoga što je komunicirano, a to je da ne krivnjom koncesionara i bez da je povrijedio bilo koju odredbu ugovora o koncesiji, uveden u kafkijanski proces. 

- Proceduralan pogreška Županije, što je potvrdio Ustavni sud, nije utjecala na izbor koncesionara. Veseli nas što je Ustavni sud prepoznao povrede svih ustavnih prava. Očekujemo da Grad Split poštuje odluku suda jer su poništene presude upravnih sudova. Stoga je na snazi ugovor o koncesiji i tvrtka se što će nastaviti poslovanje na ovoj lokaciji do 2025. godine - jasan je odvjetnik.

Alajbeg je ustvrdila da su uvijek radili smo za dobrobit grada, građana i gostiju. 

- Ovo je koncesija otvorenog tipa. Otvoreni smo svim našim gostima, ali građani Splita imaju prednost. Uvijek vodimo računa o našim ljudima da se ne bi na svom području osjećali ugroženo - odgovorila je na upit jesu li čuli kritike Splićana na račun koncesionara.

Naglasila je i kako prema ugovoru imaju pravo na plaži imati 230 ležaljki i 108 suncobrana.

-  Ni u jednom trenutku ih nije toliko na plaži, uvijek je ispod 200 komada. Dakle, koristimo manje od dopuštenog - zaključila je.

Nakon presude Visokog upravnog suda, podsjetimo, Županija je zatražila povrat posjeda kako bi plažu predala Gradu. Poslali smo upit lokalnoj i regionalnoj vlasti o novonastalim okolnostima, objavit ćemo čim ih dobijemo.

Vaša reakcija na temu