Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Novi problemi za Filipa Zavadlava: Psihijatru prijetio likvidacijom, tužilaštvo traži godinu dana zatvora

Novi problemi za Filipa Zavadlava: Psihijatru prijetio likvidacijom, tužilaštvo traži godinu dana zatvora

Idući tjedan odlučuje se o optužnici

Filip Zavadlav, optužen za trostruko teško ubojstvo u splitskom Varošu, dobio je još jednu optužnicu, i to za prijetnju psihijatru koji ga je prije tri godine liječio u zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Zavadlav je u dva navrata 2020. i 2021. iz gospićkog zatvora pisao kako je pronašao osobu koja će likvidirati psihijatra. Kako se pošta pregledava, sa sadržajem je upoznato tužilaštvo koje je provelo postupak i podiglo optužnicu. Kako doznajemo, Zavadlav se branio šutnjom. 

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću tereti Zavadlava za prijetnju prema službenoj osobi u obavljanju njezinog posla. Propisana je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina, a za Zavadlava se konkretno predlaže godina zatvora. 

Općinski sud u Gospiću zaprimio je optužnicu krajem ožujka ove godine. Vraćena je tužilaštvu na doradu te je krajem lipnja 2023. ponovno dostavljena sudu. 

Kako su nas izvijestili iz gospićkog suda, u međuvremenu su ispunjeni svi uvjeti za sjednicu Optužnog vijeća za odlučivanje o optužnici. Sjednica će se održati idući tjedan. 

Jučer je u Splitu ponovno odgođen nastavak ponovljenog suđenja za trostruko teško ubojstvo u Varošu u siječnju 2020. Zavadlava terete da je hicima iz automatskog oružja usmrtio Juricu Torlaka, Marina Bobana i Marina Ožića Paića

Ovaj tjedan trebale su se održati tri rasprave, no sve je otkazano na zahtjev novog branitelja, nedavno imenovanog Tonija Vukičevića, koji nije imao dovoljno vremena da sa Zavadlavom dogovori detalje obrane. 

Na koncu prvog suđenja Zavadlav je osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina, ali je Visoki kazneni sud ukinuo presudu za ubojstva te potvrdio samo dio koji se odnosi na nabavu automatskog oružja i municije te pucanje po Varošu, za što su mu dosuđene dvije i pol godine zatvora.

Vaša reakcija na temu