Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Novi ravnatelj Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan bit će Damir Grubšić

Novi ravnatelj Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan bit će Damir Grubšić

Natječaj i izbor ravnatelja se, prema svemu sudeći, nije odigrao u rokovima

Kako se i špekuliralo u javnosti, novi ravnatelj Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan bit će, izgledno, diplomirani inženjer građevinarstva Damir Grubšić.

Naime, Upravno vijeće sastavljeno od koalicije HDZ-HGS između šest kandidata ocijenilo je Grubšića najboljim za tu funkciju.

Da će Grubšić zamijeniti dosadašnjeg ravnatelja Roberta Koharevića bilo je izvjesno onog trenutka kada je zaposlen na mjestu savjetnika aktualnog ravnatelja. Trebalo je 'samo' provesti natječaj za dovršiti igru.

Potvrda vladajuće većine u splitskom parlamentu, naravno, ne bi trebala biti upitna, ali pomrsiti računicu može jedan 'detalj'. Natječaj i izbor ravnatelja se, prema svemu sudeći, nije odigrao u rokovima. A na tu činjenicu će se žaliti, kako doznajemo, i neki kandidati. 

Naime, prema Statutu, natječaj traje 15 dana, a u roku od osam dana od isteka natječajnog roka, Upravno vijeće treba dostaviti izvješće predstavničkom tijelu.

Brojkama, natječaj je raspisan 30.ožujka, završio je  14.travnja, dok su se ponude  otvorile koncem mjeseca.

Kako nam je potvrdio predsjednik Upravnog vijeća, Mirko Ruščić, ni on nije sretan što nije završilo ranije, ali kaže da su razlozi opravdani, te da su ispoštivali sve. 

- Troje članova Upravnog vijeća se razbolilo što je opravdano i zdravstvenom potvrdom. Predao sam krajem prošlog tjedan izvješće o provedenom natječaju i izboru u Grad, predstavničkom tijelu - objasnio je Ruščić.

Što se tiče izbora kandidata, svi su, kaže, imali jednake uvjete i šanse, a Grubšić je bio najbolji.

Hoće li se natječaj ponoviti zbog nepoštivanja propisanih rokova, da ne kažemo kršenja statutarnih odredbi, ostaje za vidjeti.

Pojasnimo i da se za mjesto čelnog čovjeka Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan prijavilo šest kandidata, jedan je u startu otpao iz proceduralnih razloga te je petorka prolazila provjere Upravnog vijeća.

Inače, kako bi se donekle osujetila gotova stvar izbora ravnatelja i postigla donekle transparentnost, Društvo Marjan i dosta aktivista su 'šerali' na Facebooku natječaj i pozivali na javljanje. 

Podsjetimo i da su, osim zapošljavanja Grubšića na mjestu savjetnika za što nije bio potreban natječaj nego odobrenje gradonačelnika, mediji problematizirali i činjenicu da mu je supruga zaposlena kao građevinska inspektorica u Upravi za inspekcijske poslove Ministarstva graditeljstva zadužena za Marjan.

Vaša reakcija na temu