NOVI SPLITSKI SUD Otvorene ponude za rekonstrukciju Stande, evo tko se sve javio

NOVI SPLITSKI SUD Otvorene ponude za rekonstrukciju Stande, evo tko se sve javio

U bivšu robnu kuću konačno bi se trebao preseliti sud s Dračevca

Nakon četiri mjeseca odgode Ministarstvo pravosuđa konačno je otvorilo ponude za rekonstrukciju zgrade robne kuće Standa koju namjeravaju urediti za potrebe Općinskog suda u Splitu. Uvjerljivo najnižu ponudu dao je Lavčević, nešto više od 40 milijuna kuna s PDV-om. Strabag je ponudio 45 milijuna s PDV-om, Tromont milijun kuna više. Ćitić gradnja dala je ponudu od 52 milijuna kuna s PDV-om, Kamgrad je uvjerljivo najskuplji s ponudom od 60 milijuna kuna s PDV-om. 

Nije bilo primjedbi na postupak otvaranje ponuda. Sve je trajalo tek devet minuta. Rok za žalbe je 10 dana. 

Otvaranje ponuda u nekoliko je navrata odgađano. U Ministarstvu pravosuđa opravdali su se velikim interesom građevinskih tvrtki i velikim brojem postavljenih pitanja te usklađivanjem dokumentacije za nabavu. Financiranje preuređenja osigurala je Norveška, i to u visini od 85 posto. Procijenjena vrijednost investicije je 45 milijuna kuna bez PDV-a, a planirano vrijeme izvođenja radova 12 mjeseci od uvođenja izvođača radova u posao. 

Standu je Ministarstvo pravosuđa dobilo u trampi s Kerumom prije 15 godina. On je odavno u zamijenjenom objektu otvorio hotel, dok država dugo nije znala što će s bivšom robnom kućom. Bivši ministar Orsat Miljenić nije bio za rekonstrukciju Stande. U njegovo doba nije bilo novca za realizaciju projekta, a ocijenjeno je i da je zgrada premala za potrebe suda. 

Standa danas uopće nema prozora, a za koju godinu trebala bi postati sud s uredima koji bi ipak trebali imati ponešto dnevnog svjetla. Sasvim sigurno neće biti dovoljna za sve potrebe Općinskog suda koji broji već desetu godinu podstanarstva na Dračevcu, kilometrima od središta grada i zamišljene lokacije uz Županijski sud. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(55123, "");
Pregledaj komentare
29