Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot NOVI VIDEO U KOJEM GOVORI DA JE ZADAR SRPSKI GRAD Miloš Stojković: 'U Hrvatskoj smo tri dana širili poruke mira, ljubavi i zajedništva'

NOVI VIDEO U KOJEM GOVORI DA JE ZADAR SRPSKI GRAD Miloš Stojković: 'U Hrvatskoj smo tri dana širili poruke mira, ljubavi i zajedništva'

Srpski humanitarac tvrdi da nije spominjao srpske okupirane teritorije

Nakon videa s kninske tvrđave u kojem je Knin proglasio srpskom okupiranom teritorijom, pojavio se novi snimak koji se pripisuje Milošu Stojkoviću, srpskom humanitarcu koji je tri dana boravio u Hrvatskoj. 

'Pozdrav iz Zadra, okupirana srpska teritorija Republika Hrvatska…', čuje se u videu. 

Objava iz Knina izazvala je žestoku reakciju kninskog gradonačelnika Marka Jelića koji nam je rekao da je Stojković jedno izjavljivao u javnim nastupima, a nešto sasvim drugo u objavi na Facebooku, koja više nije dostupna, kao i video iz Zadra. 

Čuli smo se danas sa Stojkovićem koji je inzistirao na tome da je netko zloupotrijebio njegov privatni stav i da zapravo on nije osoba koja govori kako se u Hrvatskoj nalazi na okupiranim srpskim teritorijama. 

'Kao prvo, mi nismo tamo bili kao delegacija Srbije, ja u Srbiji nemam nikakvu funkciju. Ja sam humanitarac. Tako da država nema veze s tim. Moj stav je da Srbi i Hrvati treba da žive kao komšije i prijatelji. U Hrvatskoj smo tri dana širili poruke mira, ljubavi i zajedništva i dijelili paketiće za Srbe. 

Kao drugo, ja i kninski gradonačelnik nismo imali nikakav službeni susret, privatno sam došao na kninsku tvrđavu. Ako je netko imao iskrene namjere, što je čekao tri dana s objavom videa? Takvu stvar ne možete da ne primijetite.

Ja sam govorio i govorit ću da su se u Kninu desili zločini nad Srbima i da za to mora netko da odgovara. Kao i Srbi koji su počinili zločine nad drugim narodima. To je jedini način pomirenja. 

Uostalom, provjerite je li to moj glas. Najavljena je policijska istraga pa neka oni sve ispitaju. Mene oko toga nitko nije kontaktirao. A i zašto bi? Neka svatko radi svoj posao', kazao nam je Stojković.



Vaša reakcija na temu