Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Novih pet slučajeva zaraze koronavirusom u Šibeniku i četiri u Zadru

Novih pet slučajeva zaraze koronavirusom u Šibeniku i četiri u Zadru

Četiri su na otoku Murteru

Pet novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je na području Šibensko-kninske županije, a od toga su četiri s područja Murtera, priopćio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Ukupan broj zaraženih u toj županiji sada je 29.

- Od jutros ima 4 novopozitivnih, što daje brojku od 39 ukupno, no dvoje ih je iz Ličko-senjske županije. Od danas se uvodi i novost u vezi propusnice. Zahtjeve će svi slati preko stožera. Propusnice će izdavati i općine npr za osobe koje moraju svojim bližnjima nositi hranu i lijekove - izvijestio je Stožer civilne zaštite Zadarske županije.

U samoizolaciji je 656 ljudi. Do 19 godina nema oboljelih osoba, od 20 do 30 je 6 oboljelih, od 30 do 40 tri oboljela, od 50 do 65 ima 15 oboljelih, iznad 65 do 80 šest oboljelih, od 80 do 100 ima pet oboljelih.

U bolnici je 17 pacijenata, jedna pacijentica je i dalje u teškom stanju i nalazi se na jedinici intenzivnog liječenja. U samoizolaciji su 62 zdravstvena djelatnika Opće bolnice Zadar.

- U protekla 24 sata zabilježeno je samo jedno kršenje mjere samoizolacija. S kontrolnih punktova vraćeno je 67 osoba zbog neposjedovanja valjane propusnice. Unutar PU zadarske petero zaposlenika je pod mjerama samoizolacije, 4 policijska službenika i 1 namještenik - izvijestio je zadarski Stožer.

Vaša reakcija na temu