Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Novo suđenje Filipu Zavadlavu zakazano za 21. prosinca

Novo suđenje Filipu Zavadlavu zakazano za 21. prosinca

Treba se utvrditi motiv za trostruku likvidaciju

Za 20 dana započet će novo suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo u Splitu. Sutkinja Višnja Strinić zakazala je termin za 21. prosinca kada bi se Zavadlav ponovno trebao očitovati o krivnji.

Prije nepune dvije godine Zavadlav je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva Marina Ožića Paića, Marina Bobana i Jurice Torlaka te pucanja po Varošu i posjedovanja automatske puške.

Visoki kazneni sud potvrdio mu je presudu za pucanje i pušku te ga pravomoćno osudio na dvije i pol godine zatvora, dok je ostatak predmeta vraćen na ponovno raspravljanje, između ostalog i zbog žalbe koju je podnio Filip Zavadlav.

Visoki kazneni sud, naime, drži da treba utvrditi motiv smaknuća. Sudsko vijeće Županijskog suda u Splitu nije na koncu prvog suđenja bilo uvjereno da je Zavadlav ubio trojicu iz bezobzirne osvete zbog maltretiranja osoba iz narko miljea, kako je to tvrdilo Državno odvjetništvo tražeći osudu za teško ubojstvo.

I zamjenik državnog odvjetnika i sam Zavadlav u žalbama su ukazali na svjedoke koji su govorili o osobama koje su dolazile u stan i prijetile zbog duga za drogu pa Visoki kazneni sud smatra da bi se sve te okolnosti još jednom trebale razmotriti na ponovljenom suđenju.

Vaša reakcija na temu