NOŽ KAO MAČ IZ RATOVA ZVIJEZDA Vlasnik splitskog hotela optužen za napad na prometnog redara

NOŽ KAO MAČ IZ RATOVA ZVIJEZDA Vlasnik splitskog hotela optužen za napad na prometnog redara

Mile Caktaš tvrdi da je iz kuhinje uzeo štipalicu za meso, redari tvrde da je u pitanju bio nož od pola metra

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv Mile Caktaša, vlasnika splitskog hotela Peristil. Terete ga za napad na prometnog redara i kazneno djelo prisile prema službenoj osobi u pokušaju. Događaj od 29. studenog 2017. godine privukao je veliku medijsku pažnju, a napadnutog redara je posjetio i gradonačelnik Andro Krstulović Opara

Optužnica je dignuta prošle godine, a ovaj je tjedan potvrđena na Općinskom sudu u Splitu pa Caktaša čeka suđenje. 

U optužnici se navodi da je Caktaš prišao prometnom redaru i kazao mu je da je govno, smeće i đubre. Uzrujao se kada je vidio da redar fotografira njegov Mercedes parkiran u blizini hotela nakon isteka odobrenog vremena za parkiranje. 

Caktaš je redaru zaprijetio da će ga ubiti. Otišao je u hotel i brzo se vratio držeći u ruci nož duljine 40-ak centimetara. Krenuo je prema redaru govoreći mu da će ga ubiti, navodi se u optužnici. 

Prijetnju, međutim, nije ostvario. Prvo ga je pogodio mobitel koji je redar bacio na njega, a potom je dobio i udarac u međunožje. Redar je završio na podu, pozvao je kolegu koji se nalazio u službenom vozilu udaljenom 15 metara. Caktaš se nakon toga vratio u hotel, dok je redar isprintao uplatnicu za počinjeni prekršaj. 

Caktaš: Sve je učinio da mi napakosti 

Caktaš je u obrani kazao da je redara nazvao bezveznjakom zato što ga je oglobio. Tvrdi da mu je redar zaprijetio da će ga udariti šakom u glavu. Njemu nije bilo do tuče pa se vratio u hotel. Kada je vidio da se redari približavaju hotelu, iz kuhinje je uzeo metalnu štipalicu za meso. Namjera mu je bila da zaplaši redare, nikako da se potuče s njima. 

Čim je izašao, redar ga je pogodio mobitelom, a potom je u bijegu – pao. Nije ga udarao premda je, kaže, mogao. Bio je zaprepašten takvim razvojem događaja. Požalio se kako ga je redar dva puta udario u međunožje i noge pa je zatražio liječničku pomoć. Kaže da redara nije sprječavao da radi svoj posao. Tvrdi da ovaj nije imao razloga postupati jer je samo prekoračio dopušteno vrijeme parkiranja. Sve je učinio kako bi mi napakostio, ustvrdio je Caktaš. 

Redar je, pak, kazao da je Caktaša mobitelom pogodio u prsa jer se instinktivno branio vidjevši ga kako prilazi s nožem u ruci i govori mu da će ga ubiti. Pogođen mobitelom, Caktaš je na trenutak zastao, a onda ponovno krenuo. Redar se povlačio unatrag, poskliznuo se i pao. Kaže da je Caktaša udario jer se nadvio nad njim s nožem. 

Kolega napadnutog redara kazao je da je nož s kojim se pojavio Caktaš bio dug do pola metra, a asocirao ga je na mač iz Ratova zvijezda. Vidio je kako Caktaš stoji iznad njegovog kolege i vitla s nožem, ali bez namjere da ga ubode. Nekoliko puta je povikao na Caktaša pa pretpostavlja da ga je to vratilo u normalu. 

Ispitan je i recepcioner hotela Peristil. Potvrdio je Caktaševu priču da je u hotelu uzeo kuhinjsku hvataljku. On je vidio redara kako prilazi Caktašu, pada i udara ga. Caktaš, tvrdi, nije imao namjeru da ga udari, niti je to učinio. U strahu da sukob ne eskalira, odvukao je gazdu nazad u hotel. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14