Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRT OBADVA, OBADVA, OBA SU PALA! Sjećanje na Filipa Gaćinu

OBADVA, OBADVA, OBA SU PALA! Sjećanje na Filipa Gaćinu

Iako je preživio Domovinski rat, poginuo je tijekom razminiranja sela u zadarskom zaleđu

'Obadva, obadva, oba su pala!' - usklik je oduševljenja s jedne od najpoznatijih videosnimki iz Domovinskog rata. Uzviknuo ga je u ključnom trenutku obrane Šibenika hrvatski branitelj Filip Gaćina kada su Goran Pauk i Neven Livajić oborili dva zrakoplova neprijateljske JNA.

Gaćina je preživio Domovinski rat, ali prilikom razminiranja sela u zadarskom zaleđu poginuo je na današnji dan prije 22 godine.

Na mjestu pogibije u Pridragi počast su mu, uz obitelj odali kolege pirotehničari, prenosi HRT.

- On je nažalost stradao od zadnje mine. Dakle, od mine koju su tražili, po priči njihovoj, dakle nedostajala je samo jedna mina. Zaista imao je tu nesreću da na tu zadnju minu strada, rekao je Joso Klapan, načelnik općine Novigrad.

- To je jedan čovjek koji je nama pravio štimung, bio veseljak, koji se od srca smijao da bi se čulo 3 kilometra dalje, koji je bio drag i svi smo ga obožavali, ističe Niko Režić, prijatelj pokojnoga Filipa Gaćine.

Vaša reakcija na temu