Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OBAVIJEST IZ POLICIJE: Aktivirajte e-osobnu

OBAVIJEST IZ POLICIJE: Aktivirajte e-osobnu

Postupak se može obaviti i u zgradu PU splitsko-dalmatinske

Iz PU splitsko-dalmatinske poručuju građane da mogu aktivirati e-osobnu i u zgradi Policijske uprave. Naime, pored glavnog ulaza postavljen je novi uređaj. Ovo je rezultat inicijative Sektora za državljanstva, migracije i upravne poslove koji i na ovaj način žele modernizirati načine obavljanja poslova i olakšati građanima pristup informacijama i dokumentima.

- Aktivacijom svoje e-osobne iskaznice možete iz udobnosti svog doma predati zahtjev za izdavanje putovnice ili vozačke dovoze te preuzeti rodni list, domovnicu ili drugu potvrdu. Koristite usluge koje vam nudi sustav e-Građani, ne čekajte u redovima te uštedite vrijeme i novac. eOI je moguće koristiti tek nakon što se provede postupak aktivacije prema uputama koje su dostupne na portalu, a korištenjem aktivacijskog podatka dobivenog u sigurnosnoj omotnici. Za aktivaciju osobne morate imati: Osobnu iskaznicu s čipom, računalo s pristupom Internetu, čitač pametnih kartica (ukoliko vaše računalo nema ugrađen čitač. Možete ga naručiti online putem Žutog klika: https://www.zutiklik.hr/akd-citac-idbridge-ct40-usbblack, sigurnosnu omotnicu s pristupnim podacima koju ste zaprimili prilikom preuzimanja svoje e-osobne iskaznice (ako nemate potrebne podatke u nadležnoj policijskoj upravi dodijelit će vam nove) -poručuju iz policije.

Tijekom postupka aktivacije kartice postavlja se: PIN1 za zaštitu identifikacijskog privatnog ključa i PIN2 za zaštitu potpisnog privatnog ključa PUK podatak koji se koristiti u slučaju da je bilo koji PIN zaključan. Više informacija možete pročitati: http://www.akd.hr/hr/o-nama/novosti/aktivirajte-svoju-e-osobnu-iskaznicu 

Ukoliko imate e-osobnu za nekoliko minuta ćete otkriti fantastičan svijet mogućnosti da sve što vam treba možete učiniti od kuće uz kompjuter i čitač kartice.

Vaša reakcija na temu