OBILJEŽAVANJE OLUJE U SPLITU Niz zgradu Banovine izvješena 22 metra duga hrvatska zastava, mimohod i vatromet večeras

OBILJEŽAVANJE OLUJE U SPLITU Niz zgradu Banovine izvješena 22 metra duga hrvatska zastava, mimohod i vatromet večeras

Program je počeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća

U Splitu je započeo program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice Oluje. 

- Pozivam građane da s najmlađim ukućanima, svojom dicom i unucima istaknu hrvatsku trobojnicu na prozore i na terace svojih kuća i tako se pridruže ovom velikome slavlju, slavlju cijeloga hrvatskog naroda - poručio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara danas nakon spuštanja 22 metarske hrvatske trobojnice niz zgradu Gradske uprave.

Program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice VRO Oluja u Splitu započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Groblju branitelja i Spomen obilježju poginulim Bošnjacima-braniteljima u Domovinskom ratu, a zatim i u Parku hrvatskih branitelja. Vijence su polagala izaslanstva Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, HRM-a, Policijske uprave i braniteljskih udruga.

- To je jedan od najznačajnijih dana u novijoj hrvatskoj povijesti - kazao je župan Blaženko Boban koji je bio aktivni sudionik tih događanja. 

Sad je već prošlo 25 godina, a to je, kako je rekao, dovoljno vremena da kontinuirano imamo sjećanja na one koji su omogućili da smo mi uopće danas tu, da dišemo i uživamo slobodan zrak u Republici Hrvatskoj.

U popodnevnom dijelu programa, u crkvi Gospe od Zdravlja održat će se sv. misa zahvalnica nakon koje će se na Trgu Gaje Bulata formirati mimohod braniteljskih udruga s ratnim zastavama koji će uz pratnju Limene glazbe Žrnovnica-HGD Stjepan Radić proći preko Marmontove ulice i Rive do spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja završit će velikim vatrometom na Rivi u 21.30 sati.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(71730, "");
Pregledaj komentare